Brankár Király zavesil reprezentačné tepláky na klinec

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Najkrajšie momenty z piateho dňa ME vo futbale
Maďarský brankár Gábor Király píše históriu európskych futbalových šampionátov. Bordeaux, 14. jún 2016. Foto: SITA/AP

BUDAPEŠŤ 3. augusta (WebNoviny.sk) – Maďarská futbalová reprezentácia prišla o legendárneho strážcu svojej bránky – teplákový hrdina nedávnych majstrovstiev Európy Gábor Király uzavrel túto kapitolu svojej kariéry.

Spojil s ňou 18 rokov svojho profesionálneho života, nastúpil na rekordných 107 zápasov. Vrchol dosiahol práve v júni vo Francúzsku, kde doviedol tím k postupu zo základnej skupiny do osemmifinále. Ďalej jeho družinu nepustili Belgičania.

Štyridsaťročný matador mieni naďalej chytať za prvoligový klub Haladás v jeho rodnom Szombathely. Na reprezentáciu si už fyzicky netrúfa, náročný záver sezóny ho vyčerpal. „Dal som tomu všetko, telo mi dáva signály, že som dosiahol svoje hranice,“ povedal bývalý gólman berlínskej Herthy, mníchovského 1860 či anglických klubov Crystal Palace, Burnley, Fulhamu.

Király má za sebou rok rekordov. V máji prekonal Józsefa Bozsika v počte reprezentačhých štartov (101 zápasov), vo Francúzsku sa stal najstarším účastníkom v histórii ME. Doterajším držiteľom veteránskeho maxima bol Nemec Lothar Matthäus, ktorý si pripísal štart na kontinentálnom šampionáte 2000 vo veku 39 rokov a 91 dní.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Lothar Matthäus