Video: Bale gólmi zariadil výhru Realu, Atlético zaváhalo

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Real madrid
Hráč Realu Madrid Gareth Bale strelil na ihrisku Realu Sociedad dva góly. Foto: SITA/AP

BARCELONA 21. augusta (WebNoviny.sk) – Madridské veľkokluby Real a Atlético rozdielne vstúpili do nového ročníka najvyššej španielskej futbalovej súťaže Primera División 2016/2017.

„Biely balet“ triumfoval na horúcej pôde štadióna Anoeta v San Sebastiáne rozdielom triedy 3:0. Real sa ujal vedenia v 2. min, keď sa krásnou hlavičkou presadil Gareth Bale. Na 2:0 zvýšil päť minút pred koncom prvého polčasu Marco Asensio a konečný rezultát duelu stanovil v nadstavenom čase opäť waleský kanonier Bale.

Kormidelník úradujúceho európskeho klubového šampióna Zinedine Zidane bol po zápase spokojný s výsledkom aj výkonom svojho mužstva. Vyzdvihol, že Real vstúpil do ligovej sezóny úspešne. „Víťazný štart do sezóny je vždy dôležitý. Začali sme skvele, strelili sme gól a to nám uľahčilo neskorší priebeh duelu. Hrali sme dobre, navyše na štadióne, kde sa presadzuje veľmi ťažko, sme strelili tri góly a obišli s čistým štítom. Máme tri body, musíme si oddýchnuť a pripraviť sa na ďalší duel,“ vyhlásil pre oficiálnu stránku Realu 44-ročný rodák z Marseille. Tomu sa už druhýkrát v sezóne odvďačil za dôveru gólom mladík Marco Asensio, objav tohtoročnej letnej prípravy, ktorý v minulej sezóne hosťoval v Espanyole Barcelona.

Som spokojný s prácou, ktorú odviedol na trávniku, s jeho hrou a aj streleným gólom. Denne tvrdo trénuje, má potrebnú kvalitu a talent. Pre mňa je však dôležitejšie, že dobre hral celý tím. Vytvorili sme si veľa šancí a ak to takto pôjde ďalej, bude ma bolieť hlava pri pomyslení, ktorých hráčov mám nominovať do základnej jedenástky. Veľmi sa teším aj z Garetha Bala. Stále síce má kondičné resty, ale dnes sa to našťastie neprejavilo. Dvakrát skóroval a opäť ukázal, že rok 2016 je dôležitým obdobím v jeho kariére,“ doplnil Zidane, ktorý sa v nedeľu musel zaobísť bez stabilných členov minulosezónnej základnej zostavy Keylora Navasa, Pepeho, Luku Modriča, Karima Benzemu aj Cristiana Ronalda.

Tréner Atlética Diego Simeone netajil, že mal po stretnutí s Deportivom Alavés „trpkú pachuť v ústach“. „Los Colchoneros“ boli v domácom prostredí proti nováčikovi blízko k trojbodovému zisku, napokon sa museli uskromniť s remízou 1:1. Atlético otvorilo skóre až v 3. minúte nadstaveného času, keď Francúz Kevin Gameiro premenil penaltu, ale hostia dirigovaní z lavičky Mauriciom Pellegrinom sa šokujúco ešte zmohli na odpoveď. O dve minúty stihol vyrovnať Manu García.

Všemožne sme sa snažili vyhrať tento duel, ale cítim v ústach trpkú pachuť, pretože sme si zaslúžili uspieť. Celý zápas sme hrali vo vysokom nasadení, v niektorých situáciách nám akurát chýbalo trošku pokoja. Súper sa snažil iba brániť, zachytal mu brankár. Bod sa nám máli,“ cituje portál soccerway.com slová trénera Atlética Simeoneho.

Sporting Gijón – Athletic Bilbao 2:1 (0:0)

Góly: 50. Čop, 53. V. Rodríguez – 86. Viguera

Real Sociedad – Real Madrid 0:3 (0:2)

Góly: 2. a 90.+ Bale, 40. Asensio

Atlético Madrid – Deportivo Alavés 1:1 (0:0)

Góly: 90.+3 Gameiro (11 m) – 90.+5 Manu García

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Diego SimeoneGareth BaleZinedine Zidane