Štartuje Bundesliga, na súpiskách tímov štyria Slováci

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Bayern Mníchov
Majstrovský titul obhajuje Bayern Mníchov. Foto: SITA/AP

MNÍCHOV 25. augusta (WebNoviny.sk) – V poradí 54. edícia najvyššej nemeckej futbalovej súťaže I. bundeligy odštartuje piatkovým súbojom úradujúceho šampióna Bayernu Mníchov s Werderom Brémy.

Rekordéra v počte majstrovských titulov (26), ktorému každoročne patrí prívlastok najväčšieho favorita, vedie od začiatku tejto sezóny taliansky kouč Carlo Ancelotti. Ten nahradil Španiela Pepa Guardiolu, ktorý zamieril do anglického Manchestru City.

Zaujímavé trénerské rošády

Ancelotti sa v piatok stane iba štvrtým trénerom z Apeninského polostrova v bundesligovej histórii. Predtým medzi nemeckou elitou pôsobili Giovanni Trapattoni, Nevio Scala a Roberto Di Matteo.

„Našou prioritou je vyhrať bundesligu,“ vyhlásil podľa oficiálného webu súťaže niekdajší kouč Realu Madrid, Paríža St. Germain či AC Miláno, ktorý za necelé dva mesiace v bavorskej metropole stihol vyhrať Nemecký superpohár a postúpil do 2. kola tamojšieho národného pohára.

Pred začiatkom sezóny 2016/2017 sa v bundesligových kluboch udiali aj ďalšie zaujímavé trénerské rošády. Vedenie tímu Schalke 04 Gelsenkirchen angažovalo z Augsburgu Markusa Weinzierla, nováčik z Lipska získal z Ingolstadtu rakúskeho kouča Ralpha Hasenhüttla.

Staronovým účastníkom I. bundesligy je SC Freiburg

Itinerár zápasov je rozplánovaný od 26. augusta 2016 do 20. mája 2017. Osemnásť klubov odohrá dovedna 34 kôl, 17 zápasov doma i vonku. Staronovým účastníkom I. bundesligy je SC Freiburg. Druhý nováčik RB Lipsko bude prvým tímom v najvyššej súťaži z niekdajšej NDR od ročníka 2008/2009, keď v nej účinkoval tím Energie Cottbus.

Na súpiskách tímov figuruje pred štartom sezóny 2016/2017 štvorica slovenských hráčov. Súčasťou Herthy Berlín je duo Peter Pekarík a Ondrej Duda, prvý menovaný aj s funkciou zástupcu kapitána. V kádri Borussie Mönchengladbach figuruje 18-ročný talentovaný mladík László Bénes, vo Freiburgu účinkuje Karim Guédé.

Program zápasov 1. kola I. bundesligy 2016/2017:

Piatok 26. augusta: Bayern Mníchov – Werder Brémy (20.30 h)

Sobota 27. augusta: Dortmund – Mainz (15.30), Kolín nad Rýnom – Darmstadt (15.30), Hamburger SV – Ingolstadt (15.30), Augsburg – Wolfsburg (15.30), Eintracht Frankfurt – Schalke (15.30), Mönchengladbach –

Leverkusen (18.30)

Nedeľa 28. augusta: Hertha Berlín – Freiburg (15.30), Hoffenheim – Lipsko (17.30)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Carlo AncelottiGiovanni TrapattoniKarim GuédéLászló BénesOndrej DudaPeter PekaríkRoberto Di Matteo