Robbie Keane končí v írskom tíme, odohrá posledný zápas

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Robbie Keane
Osobnosť írskeho futbalu Robbie Keane. Foto: archívne, SITA/AP

DUBLIN 24. augusta (WebNoviny.sk) – Skúsený írsky futbalista Robbie Keane oznámil, že prípravné stretnutie proti Ománu 31. augusta bude preňho posledným štartom za reprezentáciu.

Tridsaťšesťročný hráč Los Angeles Galaxy figuruje aj v nominácii na kvalifikačné stretnutie proti Srbsku, ale po spomenutom priateľskom dueli sa odlúči od národného tímu.

„Bola to pre mňa krásna doba, ktorú som si užil. Byť kapitánom reprezentácie desať rokov bola česť pre mňa i moju rodinu,“ uviedol podľa BBC rodák z Dublinu Keane, ktorý v najcennejšom drese debutoval v roku 1998.

„Keď som ako malý chlapec hrával futbal na ulici, nikdy by mi nenapadlo, že sa môj život uberie takouto cestou. Počas uplynulých osemnástich rokov to bola neuveriteľná púť s írskou reprezentáciou a fanúšikmi. Nedokážem slovami vyjadriť, aký som hrdý na to, že som Ír,“ vyhlásil Keane.

Niekdajší hráč Tottenhamu Hotspur, Liverpoolu či Interu Miláno Keane bol s írskou reprezentáciou aj na majstrovstvách Európy 2016 vo Francúzsku, ale na kontinentálnom šampionáte odohral iba niekoľko minút.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Robbie Keane
Firmy a inštitúcie Írska futbalová reprezentácia