Lásik opúšťa Slovan Bratislava, prestupuje do Talianska

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Richard lasik
Kapitán slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov, Richard Lásik. Foto: SITA/Branislav Račko

BRATISLAVA 26. augusta (WebNoviny.sk) – Slovenský defenzívny stredopoliar Richard Lásik prestúpil z ŠK Slovan Bratislava do talianskeho druholigového futbalového klubu Unione Sportiva Avellino 1912. Transfer v piatok oficiálne potvrdili „belasí“ na svojom facebooku. Lásik za nich odohral 45 zápasov a dal jeden gól.

Od 18. augusta 24-ročný Bratislavčan Lásik strávil mládežnícke obdobie práve v Slovane, ale aj v Akadémii Jozefa Vengloša a talianskej Brescii. Niekdajší mládežnícky reprezentant SR pobudol aj na hosťovaniach v Ružomberku a Baníku Ostrava. V Avelline bude nosiť číslo 15, oznámil web jeho nového zamestnávateľa.

Avellino vstúpi do Serie B v sobotu o 20.30 h doma proti spomenutej Brescii. „Vlci“ hrávajú na Stadio Partenio s kapacitou vyše 26 000 divákov, trénerom je Domenico Toscano. Avellino skončilo v druhej najvyššej súťaži 2015/2016 na Apeninskom polostrove na 14. priečke. V Serie A naposledy hralo v ročníku 1987/1988.

Richard chcel odísť späť do Talianska, kde už v minulosti pôsobil. Snažili sme sa ho udržať, ale hlavou bol už v Taliansku. Nechceli sme ho držať nasilu, a preto sme mu umožnili prestup do Avellina. Na jeho pozíciu momentálne nehľadáme náhradu. Do A-mužstva však z juniorky posúvame mladého záložníka Mareka Riga, ktorý nás pozitívne upútal svojimi výkonmi. Naďalej sledujeme viacerých hráčov z juniorky i staršieho dorastu s perspektívou doplnenia prvého tímu,“ povedal viceprezident Slovana Ivan Kmotrík mladší.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ivan KmotríkRichard Lásik
Firmy a inštitúcie ŠK Slovan Bratislava