Trenčín pustil dvoch hráčov, Rabiu a Madu mieria do Belgicka

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
FC Vion Zlaté Moravce – AS Trenčín
Ibrahim Rabiu z AS Trenčín (vpravo) a brankár Pavel Kováč z FC Vion Zlaté Moravce (vľavo dole) počas 25. kola futbalovej Fortuna ligy medzi FC Vion Zlaté Moravce – AS Trenčín. Zlaté Moravce, 3. apríl 2016. Foto: SITA/Martin Havran

TRENČÍN 30. augusta (WebNoviny.sk) – Úradujúci slovenský futbalový majster AS Trenčín prišiel o ďalšie kľúčové postavy mužstva, zhodne z Nigérie. Do najvyššej belgickej súťaže zamierili Ibrahim Rabiu a Kingsley Madu. Transfery v utorok podvečer potvrdil web AS Trenčín a aj oficiálne internetové stránky nových zamestnávateľov týchto hráčov.

Rabiu patril medzi veľké talenty

Dvadsaťpäťročný stredopoliar Rabiu bude pokračovať vo svojej kariére v poprednom belgickom klube KAA Gent. Web KAA pripomenul, že z Trenčína nedávno získal aj Rabiovho krajana Mosesa Simona (v januári 2015). Rabiu podpísal s vedením klubu z Gentu trojročný kontrakt.

Prešiel aj Sportingom Lisabon, Celticom Glasgow či PSV Eindhoven. Prestížny magazín World Soccer ho v roku 2007 zaradil do elitnej päťdesiatky nádejných talentov vedno s Garethom Balom, Sergiom Agüerom, Ángelom Di Maríom či Karimom Benzemom. V spomenutom poradí predstihol napríklad Toniho Kroosa, Mesuta Özila či Ivana Rakitiča.

Rabiu má na svojom konte päť štartov v drese nigérijskej seniorskej reprezentácie. KAA Gent sa na rozdiel od AS Trenčín prebojoval do skupinovej fázy Európskej ligy 2016/2017, v H-skupine si zmeria sily s ukrajinským Šachtarom Doneck, portugalským Sportingom Braga a tureckým Konyasporom.

Madu získal v Riu bronz

Dvadsaťročný ľavý obranca Kingsley Madu sa na tri roky upísal SV Zulte Waregem. Na nedávnych OH 2016 získal ako hráč nigérijského olympijského výberu bronzovú medailu.

„Vzhľadom na výkony oboch hráčov nielen v minulej sezóne, ale aj v stretnutiach európskych pohárov, rástol záujem iných mužstiev. Klub dostal v oboch prípadoch zaujímavé ponuky, ktoré sa rozhodol akceptovať. Obaja odchádzajú do popredných mužstiev najvyššej belgickej súťaže a my veríme, že aj oni budú pokračovať v šírení dobrého mena AS Trenčín v tomto regióne,“ povedal hovorca trenčianskeho klubu Martin Galajda pre oficiálny web AS a doplnil: „Obaja hráči hľadali novú výzvu a klub im umožnil rozvoj ich ďalšej kariéry. Pamätáme si, ako Rabiu prišiel do Trenčína a ako dlho mu trvalo, pokiaľ sa dal herne a zdravotne dokopy. Veľmi dobre poznáme jeho futbalovú minulosť, ktorá pred príchodom do AS bola bez budúcnosti. Klubu a realizačnému tímu sa však podarilo vrátiť ho do veľkého futbalu. Aj touto cestou ďakujem obom za všetko, čo pre AS odviedli. Prajeme im veľa úspechov v ďalšej kariére.“

Trenčín počas letného prestupového obdobia už opustili Matúš Bero (Trabzonspor), Gino van Kessel (Slavia Praha), Ryan Koolwijk (Excelsior Rotterdam), Mitchell Schet, Milan Rundič (obaja Slovan Bratislava), Dávid Guba (Termalica Bruk-Bet Nieciecza) či Jakub Holúbek (MŠK Žilina).

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Matúš Bero
Firmy a inštitúcie AS Trenčín