Ďurica sa dozvedel trest za výroky po zápase s Anglickom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Ján Ďurica
Ján Ďurica (vpravo) Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 30. septembra (WebNoviny.sk) – Slovenský futbalový reprezentant Ján Ďurica musí zaplatiť pokutu vo výške 5000 švajčiarskych frankov (4600 eur) za svoje vyjadrenia po trnavskom zápase proti Anglicku (0:1) v rámci F-skupiny európskej časti kvalifikácie o postup na MS 2018 do Ruska.

Informuje o tom portál sport.sk, ktorý zverejnil odpoveď z dielne mediálneho oddelenia Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA): „Môžeme potvrdiť, že disciplinárna komisia FIFA sa rozhodla udeliť spomenutému hráčovi pokutu 5000 švajčiarskych frankov.“

Slováci 4. septembra podľahli „Albiónu“ tesne 0:1 gólom Adama Lallanu v piatej minúte nadstavenia druhého polčasu, keď od 57. min hrali domáci takmer 40 minút bez vylúčeného kapitána Martina Škrtela. Skúsený 34-ročný stopér Ďurica dal po dueli priechod emóciám a kriticky sa vyjadril nielen na futbalovú „veľkosť“ Anglicka, ale aj na adresu 43-ročného srbského hlavného arbitra trnavského duelu Milorada Mažiča.

Myslím si, že rozhodca čakal, kedy Škrtel urobí nejaký faul. Zo skupiny je len jedna priama miestenka na majstrovstvá sveta, tak prečo by tam malo ísť práve Slovensko, keď je v nej aj Anglicko? Samozrejme, všetci budú vždy preferovať silnejšie mužstvo. Rozhodca presne vedel, ako to má urobiť,“ reagoval po smoliarskej prehre reprezentácie SR zadák tureckého Trabzonsporu.

Rodákovi z Dunajskej Stredy J. Ďuricovi hrozila aj „stopka“ v súvislosti s ďalším zápasovým programom národného mužstva. Na slovenských futbalistov čaká druhé vystúpenie v F-skupine v sobotu 8. októbra o 20.45 h, v Ľubľane nastúpia proti domácim hráčom Slovinska. O tri dni neskôr, v utorok 11. 10., Slováci v Trnave privítajú Škótov (20.45 h). Tréner SR Ján Kozák nemôže v týchto súbojoch počítať so zranenými defenzívnymi hráčmi Petrom Pekaríkom, Norbertom Gyömbérom a Viktorom Pečovským; v Ľubľane bude chýbať aj kapitán Martin Škrtel pre spomenuté vylúčenie v dueli s Anglickom.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ján ĎuricaJán KozákMartin Škrtel
Firmy a inštitúcie Slovenská futbalová reprezentácia