Messi nastrieľal viac gólov ako útočné trio BBC z Realu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Lionel Messi
V jedenástich zápasoch v novom súťažnom ročníku La Ligy nastrieľal Lionel Messi už 14 gólov. Foto: SITA/AP

MADRID 25. októbra (WebNoviny.sk) – Real Madrid je síce na čele tabuľky La Ligy, ale strelcom v Španielsku zatiaľ v tejto sezóne vládne Lionel Messi. V jedenástich zápasoch v novom súťažnom ročníku argentínsky útočný fenomén nastrieľal už 14 gólov. Je to o dva presné zásahy viac, ako docielili dokopy traja najlepší strelci Realu Madrid – Cristiano Ronaldo, Gareth Bale a Karim Benzema.

Sedem Messiho gólov pochádza z najvyššej španielskej dlhodobej súťaže, jeden zo Španielskeho superpohára a ďalších šesť pridal v Lige majstrov. Lepší strelecký štart do sezóny zažil Messi naposledy predtým v ročníku 2011/2012 so 14 gólmi v 10 zápasoch.

Pred rokom mal v tomto čase o osem presných zásahov menej. Teraz má na konte aj dva hetriky a je topkanonierom v španielskej najvyššej súťaži aj Lige majstrov. Šesť gólov strelil v troch zápasov po svojom návrate na trávniky po problémoch so slabinami. „Messi je jednoducho skvelý,“ výstižne reagoval tréner FC Barcelona Luis Enrique.

Zatiaľ čo Messi strelecky exceluje, Cristiano Ronaldo sa v tomto smere trápi, čo dáva aj najavo frustrovanými reakciami. Portugalská hviezda Realu Madrid napla siete súperových brankárov v novej sezóne deväťkrát, ale až v piatich prípadoch to bolo v drese Portugalska v kvalifikácii MS 2018.

V La Lige Ronaldo trafil zatiaľ iba dvakrát v šiestich zápasoch, napriek tomu má Real Madrid na čele tabuľky náskok 2 bodov pred FCB a jedného bodu pred FC Sevilla. „Samozrejme, že Cristiano by chcel častejšie skórovať. On je však hráč, ktorého pomoc pre mužstvo sa nemeria iba gólmi. Dôležitá je aj jeho práca v poli,“ uviedol brazílsky obranca „bieleho baletu“ Marcelo.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Cristiano RonaldoGareth BaleKarim BenzemaLionel MessiLuis Enrique
Firmy a inštitúcie FC BarcelonaReal Madrid