Video: Chelsea porazila ManCity, šláger okorenila bitka

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
FC Chelsea
Hráči Chelsea sa tešia z gólu Williana v siete Manchestru City počas zápasu 14. kola Premier League. Manchester, 3. december 2014. Foto: SITA/AP

MANCHESTER 3. decembra (WebNoviny.sk) – V sobotňajšom šlágri 14. kola Premier League vyhral vedúci tím súťaže FC Chelsea na trávniku tretieho Manchestru City 3:1 a upevnil si svoju pozíciu na čele najvyššej anglickej futbalovej súťaže. Vedie ju s náskokom štyroch bodov pred FC Liverpool (zápas k dobru) a Manchestrom City.

V závere zápasu navyše domáci prišli o dvojicu vylúčených hráčov: Sergio Agüero a Fernandinho videli červenú kartu, keď medzi hráčmi oboch tímov vypukla na trávniku bitka. Tá sa strhla po tom, ako Agüero v šiestej minúte nadstaveného času škaredo kopol Davida Luiza. Prišlo k strkaniciam medzi oboma tábormi a okrem argentínskeho útočníka dostal kartu červenej farby aj Brazílčan Fernandinho za to, že takmer vyfackal Cesca Fábregasa. Hosťujúci Nathaniel Chalobah bol tiež aktívny v bitke, vylúčeniu sa však vyhol.

Zápas sa pritom lepšie vyvíjal pre „Citizens“, ktorí šli do vedenia pred odchodom tímov do polčasových kabín. Stalo sa tak s pomocou stopéra FC Chelsea Garyho Cahilla, ktorý usmernil center Jesúsa Navasa do vlastnej bránky. Kapitán Londýnčanov zabránil gólu na bránkovej čiare po strele Agüera a Kevin de Bruyne trafil v 56. min z bezprostrednej blízkosti bránky iba brvno. „Na ihrisku sme nechali všetko. Bol to pre nás test. Zápas ukázal inú stránku nášho futbalu. Teraz máme na konte osem výhier v rade, na ktorých môžeme stavať,“ povedal po stretnutí pre Sky Sports Cahill.

https://www.youtube.com/watch?v=2qpGFhRasJQ

Conteho systém na troch obrancov slávi úspech

Guardiolov náprotivok na lavičke FC Chelsea Antonio Conte zhrnul zápas takto: „Bolo to veľmi náročné a otvorené až do konca. Obidva tímy si utvorili dostatok šancí na skórovanie. Od môjho tímu som videl veľa charakteru, a to je dôležité pre rast. Musíme pokračovať v práci a zlepšovaní sa.“

K výkonu Cesca Fábregasa, ktorý si zahral prvý raz od septembra, taliansky kouč Conte povedal: „Odohral dobrý duel. Viem, že s ním môžem vždy počítať.“ K Diegovi Costovi poznamenal: „Ukázal svoju vášeň v správnom smere a som z toho veľmi šťastný.“ Útočník potvrdil svoju streleckú formu a na margo zápasu dodal: „Po góle stúplo naše sebavedomie, mali sme príležitosti na skórovanie a tie sme premenili.“ S jedenástimi gólmi (plus piatimi asistenciami) sa Diego Costa osamostatnil na čele kanonierov Premier League, keď predstihol desaťgólového Agüera.

FC Chelsea od septembrovej prehry 0:3 na pôde Arsenalu vyhrala osem duelov za sebou, inkasovala iba dva góly. Conteho systém na troch obrancov slávi úspech, a to je vysvetlenie, prečo je na čele tabuľky. Takúto sériu v jednej sezóne dosiahla naposledy v ročníku 2006/2007, vtedy pod vedením Josého Mourinha vyhrala deväťkrát za sebou.

Na rozdiel od londýnskeho klubu Manchestru City hapruje obrana, s Pepom Guardiolom na lavičke si v štrnástich zápasoch Premier League udržalo mužstvo čisté konto len v dvoch.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Antonio conteDiego CostaSergio Agüero
Firmy a inštitúcie FC ChelseaManchester City