Video: Borussia vytvorila rekord LM, Real vyrovnal klubový

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Dani Carvajal
Dani Carvajal z Realu Madrid v súboji s Marcelom Schmelzerom z Borussie Dortmund počas stredajšieho zápasu Ligy majstrov. Dortmund, 7. december 2016. Foto: SITA/AP

MADRID 8. decembra (WebNoviny.sk) – Futbalisti Realu Madrid neprehrali ani v 34. zápase v sérii, čím si vyrovnali klubový rekord, ale z triumfu v základnej F-skupine sa po remíze 2:2 tešia hráči Borussie Dortmund. Také je rezumé stredajšieho šlágra v závere skupinovej fázy LM na Estadio Santiago Bernabéu v Madride.

Nemci nastrieľali v skupinovej fáze 21 gólov

Domáci v ňom zásluhou dvoch gólov francúzskeho útočníka Karima Benzemu v 53. min viedli 2:0, ale hostia nerezignovali. Kanonier Pierre-Emerick Aubameyang po hodine hry po ukážkovej akcii a prihrávke za chrbát obrany Realu znížil a v 88. min Marco Reus po učebnicovej kontre a prihrávke Aubameyanga stanovil na konečných 2:2.

Nemecký vicemajster sa vďaka remíze stal víťazom F-skupiny a s 21 gólmi v šiestich zápasoch stanovil nový rekord skupinovej fázy LM. Borussia v tomto smere prekonala práve madridský Real zo sezóny 2013/2014, ale aj ďalších 20-gólových – FC Barcelona (2011/2012 a 2016/2017) či Manchester United (1998/1999).

„Hrali sme odvážne a vyplatilo sa nám to. Samozrejme, mali sme aj šťastie, lebo v istej fáze zápasu sme urobili veľa chýb a nesprávnych rozhodnutí,“ uviedol tréner Borussie Thomas Tuchel. „Je pre nás dôležité, že sme odohrali proti Realu dva dobré zápasy a ani raz sme neprehrali. Aj za stavu 0:2 sme verili, že to môžeme vyrovnať. Prialo nám aj šťastie, ale to k tomu patrí, pokiaľ sa snažíte niečo urobiť s výsledkom,“ povedal strelec vyrovnávajúceho gólu Marco Reus na videu portálu denníka Bild.

„Biely balet“ premárnil viaceré tutovky

Ak by Real premenil viaceré svoje tutovky, víťazstvo by mu zrejme neuniklo. Za stavu 1:0 Benzema po prihrávke Cristiana Ronalda zblízka len nastrelil Romana Weidenfellera a za stavu 2:1 v 78. min sa už-už zdalo, že Ronaldo definitívne preklopí zápas na stranu obhajcu trofeje, ale namieril len do žrde. O desať minút skôr sa rekordér v počte strelených gólov v LM (95) prezentoval pohotovou strelou z hranice šestnástky, Weidenfeller bravúrne vyrazil loptu mimo priestor troch žrdí. Neskôr takmer gólovo hlavičkoval Benzema, ale na bránkovej čiare zachránil striedajúci Reus.

„Moje dojmy sú zmiešané. Mali sme dosť šancí na góly, ale nedali sme ich. Som hrdý na hráčov a ich poctivú prácu, ktorú predviedli. V závere sme možno mali viac pritlačiť, ale to už je minulosť. Skončili sme druhí, oni prví, a tak je to pravdepodobne férové,“ zhodnotil tréner Realu Madrid Zinedine Zidane. Jeho krajan Benzema, ktorý dovŕšil päťdesiatku strelených gólov v LM, doplnil: „Je v podstate jedno, či skončíme na prvom alebo druhom mieste v skupine. Ak chceme obhájiť celkové víťazstvo, musíme zdolať všetkých súperov, ktorých nám prisúdi žreb.“

Sériu 34 zápasov bez prehry predtým futbalisti kráľovského veľkoklubu predviedli ešte v sezóne 1988/1989, keď ich trénoval Holanďan Leo Beenhakker. Real Madrid aktuálne neprehral od aprílových 0:2 na trávniku Wolfsburgu vo štvrťfinále uplynulej sezóny LM. Ronaldov hetrik v odvete však položil základ neskoršieho celkovému triumfu Zidanových zverencov. „Vždy je dôležité nielen strieľať góly a víťaziť, ale aj tvoriť históriu. Som rád, že v tom pokračujeme,“ uviedol Zidane.

Liga majstrov: F-skupina

Real Madrid (Šp.) – Borussia Dortmund (Nem.) 2:2 (1:0)

Góly: 28. a 53. Benzema – 61. Aubameyang, 88. Reus, rozhodoval: Szymon Marciniak (Poľ.)

Zostavy:

Real Madrid: K. Navas – Carvajal, Varane, Sergio Ramos, Marcelo – Modrič (63. T. Kroos), Casemiro, James Rodríguez – Lucas Vázquez, Benzema (85. Morata), C. Ronaldo

Dortmund: Weidenfeller – Piszczek, Sokratis Papastathopulos, M. Bartra, Schmelzer – G. Castro (80. Rode), Weigl, Ch. Pulišič (61. Emre Mor) – O. Dembélé, Aubameyang, Schürrle (61. Reus)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe James RodríguezPierre-Emerick AubameyangSergio RamosThomas TuchelZinedine Zidane
Firmy a inštitúcie Borussia DortmundReal Madrid