Video: Real ťahá rekordnú sériu, na Bernabéu dráma v závere

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Real ťahá rekordnú sériu bez prehry, hru otočil v závere
Kapitán Realu Madrid Sergio Ramos sa raduje z víťazného gólu voči Deportivu. Foto: SITA/AP

MADRID 11. decembra (WebNoviny.sk) – Madridský Štadión Santiaga Bernabéua zažil v sobotu ďalší z nezabudnuteľných duelov. Líder najvyššej španielskej futbalovej súťaže Real Madrid zvíťazil v rámci 15. kola nad Deportivom La Coruňa v zápase s nervydrásajúcim koncom 3:2.

„Biely balet“ týmto výsledkom utvoril nový klubový rekord, keď neprehral ani v 35. súťažnom zápase v rade. Zverenci Zinedina Zidana prekonali sériu 34 zápasov bez prehry, ktorý futbalisti kráľovského veľkoklubu predviedli ešte v sezóne 1988/1989, keď ich trénoval Holanďan Leo Beenhakker.

Hostia šokovali madridské tribúny

„Los Blancos“ si triumfom nad Galícijčanmi udržali na čele La Ligy šesťbodový náskok pred FC Barcelona. Kto nevidel úvodnú štyridsaťpäťminútovku, v ktorej Real akurát plytval šancami, nemusí ľutovať. Všetko podstatné sa udialo až po zmene strán. Skóre stretnutia otvoril za domácich v 50. min Álvaro Morata.

Hostia však po hodine hry šokovali madridské tribúny, keď sa dvakrát presadil striedajúci Joselu, mimochodom, bývalý hráč Realu Madrid. Schyľovalo sa k senzácii a premiérovému triumfu Deportiva na Bernabéu od roku 2004, no Madridčania v závere opäť predviedli to, v čom sú dobrí. Najprv v 84. min vyrovnal svojím prvým gólom v Primera División Mariano Díaz a tri body zariadil hlavičkou v nadstavenom čase tradičný muž posledných minút – kapitán Realu Sergio Ramos.

Zápas s Valenciou odložili

Kouč Realu Zinedine Zidane po stretnutí vyzdvihol nehynúcu vieru svojich zverencov. „Moji hráči majú neuveriteľnú vieru. Vieme, že spolu môžeme dosiahnuť veľké veci. Ramos je výnimočný. On je náš kapitán, skutočná duša tohto tímu. Je to neuveriteľné, do poslednej chvíle vždy verí, že sa všetko môže skončiť dobre. Deportivo nás prinútilo mnoho si odtrpieť, ale verili sme až do samého konca. Je to úžasné,“ cituje web soccerway.com slová 44-ročného Francúza.

„V prvom polčase sme mali dosť príležitostí na strelenie gólu, ale nevyužili sme ani jednu. Nebol to z našej strany skvelý zápas a niektoré herné prvky musíme zlepšiť, ale ukázali sme charakter a aj keď sa nám nedarilo, išli sme za víťazstvom. Myslím si, že sme si ho zaslúžili,“ skonštatoval Sergio Ramos.

Real v sobotu odohral svoj posledný ligový duel v tomto kalendárnom roku. Meranie síl s Valenciou naplánované na 18. decembra odložili pre povinnosti „bieleho baletu“ na MS klubov v Japonsku (8.-18. decembra 2016).

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Álvaro MorataSergio RamosZinedine Zidane
Firmy a inštitúcie Real Madrid