Vyhliadol si ho aj Real. Francúz s prezývkou TGV mení klub

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Julian Faubert
Julian Faubert Foto: SITA/AP

TURKU 17. januára (WebNoviny.sk) – O tom, že kariéra profesionálneho futbalistu môže byť poriadne pestrá, presviedča aj príbeh Francúza Juliena Fauberta. Tridsaťtriročný krídelník či pravý obranca má za sebou futbalové zastávky v Škótsku, Francúzsku, Turecku, Španielsku aj Anglicku, teraz sa rozhodol pre Fínsko a upísal sa Interu Turku. Jeho príchod a ročný kontrakt v utorok potvrdil klubový web.

Faubert naposledy pôsobil v škótskom Kilmarnocku. Predtým hrával za Bordeaux, turecký Elazigspor aj Cannes. Do povedomia futbalových fanúšikov sa zapísal predovšetkým päťročným pôsobením vo West Hame United (2007 – 2012), v rámci ktorého zaujal aj predstaviteľov Realu Madrid a v roku 2009 v tomto kráľovskom klube hosťoval.

V drese „bieleho baletu“ však hráč s prezývkou „TGV“ inšpirovanou francúzskymi rýchlovlakmi odohral len dve stretnutia. V boji o miesto v zostave vtedajšieho kouča Realu Juandeho Ramosa mu nepomohlo, že zabudol prísť na jeden z tréningov a počas zápasu proti Villarrealu si priamo na lavičke zdriemol.

Trénerom Interu Turku je 40-ročný fínsky niekdajší reprezentant kosovského pôvodu Shefki Kuqi, ktorý sa počas aktívnej kariéry presadil na Britských ostrovoch – hrával za Newcastle United, Derby County, Swansea, Ipswich Town, Fulham, Crystal Palace či Blackburn.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať