Video: Barca vyhrala v Manchestri, Paríž zničil farmaceutov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Zlatan Ibrahimovič
Kanonier Zlatan Ibrahimovič strelil v utorňajšom zápase Ligy majstrov dva góly. Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 18. februára (WEBNOVINY) – Futbalisti FC Barcelona aj Paríža Saint-Germain jasne smerujú do štvrťfinále Ligy majstrov 2013/2014. V utorňajších prvých zápasoch osemfinále dosiahli víťazstvá na nulu, hoci hrali u súperov.

Pellegrinimu hrozia sankcie

„Barca“ si poradila s debutantom vo vyraďovacej fáze najprestížnejšej kontinentálnej klubovej pohárovej súťaže Manchestrom City 2:0. Skóre otvoril v 54. min Lionel Messi z pokutového kopu a v závere pečatil triumf hostí Dani Alves.

Rozhodujúcim momentom duelu bolo vylúčenie domáceho obrancu Martína Demichelisa v 53. min a následná bezproblémová realizácia penalty v podaní jeho argentínskeho krajana Messiho. „Myslím si, že arbiter nebol nestranný, práve on rozhodol o osude stretnutia. Najprv prehliadol jasný faul Busquetsa na Navasa, hoci stál len pár metrov odtiaľ a následne vylúčil Demichelisa za faul, ktorý bol mimo pokutového územia. Navyše nariadil ‚jedenástku‘. Keď niekto urobí chyby pri takýchto dôležitých situáciách, je nesmierne náročné uspieť proti tímu, akým je Barcelona. Bola chyba nominovať na tento zápas rozhodcu, ktorý už v minulosti čelil kritike za protežovanie Barcelony,“ vyhlásil podľa Sky Sports kouč „The Citizens“ Manuel Pellegrini.

Od Európskej futbalovej únie (UEFA) mu za tieto výroky hrozia sankcie. „Blaugranas“ majú veľkú šancu prebojovať sa do štvrťfinále Ligy šampiónov siedmykrát bez prerušenia.

Dva góly Ibrahimoviča

PSG už do polčasovej prestávky viedol v Leverkusene nad Bayerom o tri góly aj zásluhou dvoch príspevkov švédskeho kanoniera Zlatana Ibrahimoviča a napokon zvíťazil 4:0.

„Farmaceuti“ tiež dohrávali v početnej nevýhode, červenú kartu dostal Bosniak Emir Spahič. Ibrahimovič sa zásluhou utorňajších zásahov prepracoval na čelo poradia kanonierov. Dostal sa na dvojcifernú úroveň, druhý je s deviatimi gólmi Cristiano Ronaldo.

„Vôbec to nebol jednoduchý zápas, ako sa môže zdať podľa rezultátu. Dôležité bolo, že sme mali dobrý vstup – od 3. min sme viedli 1:0. Potom to už išlo, hrali sme si svoje, utvárali si šance a pridali sme aj druhý a tretí zásah. Napriek priaznivému výsledku v prvom meraní síl nesmieme poľaviť, ale absolvovať aj odvetu v takomto štýle,“ cituje www.UEFA.com slová bývalého hráča FC Barcelona, Ajaxu Amsterdam či Interu Miláno Ibrahimoviča.

Odvety sú na programe 12. marca. Už v stredu 19. februára prídu na rad úvodné časti konfrontácií AC Miláno – Atlético Madrid a Arsenal Londýn – Bayern Mníchov. Budúci týždeň odohrajú prvé duely Zenit Petrohrad s Borussiou Dortmund, Olympiakos Pireus s Manchestrom United, Galatasaray Istanbul s FC Chelsea a Schalke 04 Gelsenkirchen s Realom Madrid.

Súhrn výsledkov utorňajších prvých osemfinálových zápasov Ligy majstrov

(hrá sa na odvetu)

Manchester City (Angl.) – FC Barcelona (Šp.) 0:2 (0:0)

Góly: 54. Messi (z pok. kopu), 90. Dani Alves, ČK: 53. Demichelis (Manchester City), rozhodoval: Eriksson (Švéd.)

Zostavy:

Manchester City: Hart – P. Zabaleta, Kompany, Demichelis, Clichy – Jesús Navas (58. Nasri), Fernandinho, Y. Touré, Kolarov (58. Lescott) – David Silva – Negredo (74. E. Džeko)

FC Barcelona: Víctor Valdés – Dani Alves, Piqué, Mascherano, J. Alba – Xavi Hernández, Busquets, Fábregas (86. S. Roberto) – Alexis Sánchez (74. Neymar), Messi, Iniesta

Bayer Leverkusen (Nem.) – Paríž St. Germain (Fr.) 0:4 (0:3)

Góly: 39. a 42. Ibrahimovič (prvý z pok. kopu), 3. Matuidi, 88. Cabaye, ČK: 59. Spahič (Leverkusen) po druhej ŽK, rozhodoval: Kassai (Maď.)

Zostavy:

Leverkusen: Leno – Hilbert, Spahič, Ömer Toprak, Guardado – L. Bender, Rolfes (46. Reinartz), Gonzalo Castro – Sam (62. Wollscheid), Kiessling, Son Heung-Min (46. Brandt)

Paríž St. Germain: Sirigu – Van der Wiel, Alex, Thiago, Maxwell – Verratti, Thiago Motta, Matuidi (67. Cabaye) – Lucas Moura, Ibrahimovič, Lavezzi (76. Pastore)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Alexis SánchezCristiano RonaldoDani AlvesDavid SilvaLionel MessiManuel PellegriniVíctor ValdésXavi Hernández