Škrtel chce po úspechoch u súperov víťaziť aj doma

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Martin Škrtel
Martin Škrtel (Archívne foto) Foto: SITA/AP

NETANYA 6. marca (WEBNOVINY) – Kapitán Martin Škrtel verí, že slovenská futbalová reprezentácia uspeje už v nasledujúcom domácom zápase.

Slováci zvíťazili v stredajšom medzištátnom prípravnom stretnutí v izraelskej Netanyi nad domácimi futbalistami 3:1 a z ostatných siedmich vystúpení na pôde súperov majú pozitívnu bilanciu 3 víťazstvá – 3 remízy – 1 prehra.

Horšie je to však v domácom prostredí. Škrtel a spol. naposledy vyhrali na Slovensku ešte v októbri 2012, keď si na bratislavských Pasienkoch poradili s Lotyšmi 2:1. Potom nasledovali prehra s Gréckom, remíza s Litvou i Švédskom a neúspech s Bosnou a Hercegovinou.

Rok sme začali víťazstvom

„Bolo by pekné, keby sme po víťazstvách v Bosne, Poľsku a Izraeli začali víťaziť aj doma. Verím, že už v najbližšom domácom dueli s Čiernou Horou 23. mája potvrdíme triumfy z ihrísk súperov. Rok sme začali víťazstvom, čo je povzbudzujúce pred ďalšími zápasmi,“ povedal po dueli vo „Svätej zemi“ 29-ročný stopér FC Liverpool.

V Izraeli predviedol svoj typický vynikajúci výkon. Bezpečne hasil každý pokus domácich o útočnú snahu a spoľahlivo rozohrával akcie z vlastnej polovice ihriska. Napokon hral do 66. min, keď ho na ihrisku vystriedal Dušan Švento.

„Víťazstvo ma potešilo. Bol to taký typický prípravný zápas. Dôležité je naše víťazstvo, čiže sme spokojní. Do stretnutia sme išli s tým, že chceme zvíťaziť, to sa nám podarilo. Možno opticky to vyzeralo, že Izraelčania mali loptu častejšie na kopačkách. Myslím si však, že my sme boli nebezpečnejší. Strelili sme tri góly a vyhrali sme zaslúžene. Do súbojov vonku môžeme ísť s tým, že budeme hrať zo zabezpečenej obrany a pokúšať sa o rýchle brejky, čo nám vyhovuje,“ zhodnotil štvornásobný najlepší futbalista SR.

Miroslav Stoch
Foto: SITA/Jozef Jakubčo

Na víťazstve sa podieľal aj Stoch

Na víťazstve Slovenska v stredajšom medzištátnom prípravnom zápase vo futbale na ihrisku Izraela (3:1) mal nemalý podiel aj krídelník Miroslav Stoch. Dvadsaťštyriročný odchovanec nitrianskej futbalovej školy absolvoval v Netanyi celý druhý polčas.

Stredopoliar gréckeho PAOK-u Solún najprv z priameho kopu krásne zakrútil loptu na hlavu Jána Ďuricu, ktorý skóroval na priebežných 2:0 pre hostí a potom peknou „uličkou“ rozbehol akciu cez Dušana Šventa, na ktorej konci bol záverečný gól duelu v podaní Róberta Maka.

„Od začiatku som sa cítil dobre, i keď krátko po polčasovom prestriedaní nás domáci trochu zatlačili. Potrebovali sme sa chvíľu oťukať, pretože sme aj trochu zmenili systém a vpredu hrali na dvoch útočníkov, ale netrvalo dlho a zápas sme znova dostali pod kontrolu,“ zhodnotil Stoch pre stránku svojej zastupiteľskej spoločnosti Football Service Agency.

Stoch rozdal podpisy a fotografie

„Teší ma, že som pomohol mužstvu ku gólom a konečnému víťazstvu, z ktorého máme všetci radosť. Dúfam, že to takto pôjde ďalej a víťaziť budeme aj počas blížiacej sa kvalifikácie na majstrovstvá Európy 2016 do Francúzska,“ dodal bývalý hráč FC Chelsea či holandského FC Twente, ktorý si po stretnutí vymenil dres s niekdajším spoluhráčom z londýnskeho tímu Benom Saharom.

Slovák následne po vlastnej osi vycestoval späť do gréckeho Solúnu, kam sa dostal prestupom v Istanbule. Na letisku v Turecku strávil len niekoľko hodín, no i to mu stačilo na to, aby si pripomenul staré známe miesto.

„Ako vždy, bolo tam veľmi veľa ľudí, takže pozornosti sa nedalo uniknúť. Rozdal som nejaké podpisy a fotografie. Skrátka, bolo príjemné pocítiť, že na mňa nezabudli,“ dodal kmeňový hráč Fenerbahce Istanbul, ktorý je v PAOK-u na sezónnom hosťovaní.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Dušan ŠventoMartin ŠkrtelMiroslav Stoch
Firmy a inštitúcie Slovenská futbalová reprezentácia