Benitez odmietol predaj Hamšíka, je pre neho kľúčový hráč

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Hamsik
Marek Hamšík oslavuje gól v sieti Janova. Foto: SITA/AP

NEAPOL 18. apríla (WEBNOVINY) – Tréner futbalistov SSC Neapol Rafael Benitez vyvrátil na piatkovej tlačovej besede informácie talianskych médií, podľa ktorých klub spod Vezuva môže predať Mareka Hamšíka.

Počas tohto týždňa sa objavili viaceré správy, podľa ktorých by mohol Banskobystričan počas najbližšieho prestupového obdobia zamieriť do iného klubu. Hamšík neprežíva pod Vezuvom po streleckej stránke práve najlepšiu sezónu a tréner Rafael Benítez ho nevyužíva až toľko, čo jeho predchodca.

O slovenského stredopoliara je v Európe veľký záujem, jeho súčasná cena sa pohybuje na úrovni 36 až 40 miliónov eur. Vo svojom strede by Slováka radi videli dva tímy z Premier League – FC Chelsea a Manchester United. Tieto dva kluby si môžu dovoliť utratiť milióny za prestup. Hamšík je však v pravidelnom kontakte aj s bývalým trénerom Walterom Mazzarrim a nie je ani vylúčené, že by za ním putoval do Interu Miláno. V hre by mohol byť aj Juventus Turín.

Marek je pre mňa i pre klub kľúčovým hráčom, o tom nie sú žiadne pochybnosti. Má za sebou dva ťažké mesiace, ale už sa dostáva do starej formy. Marek dnes nie je súčasťou trhu a nie je na predaj, je dôležitým prvkom v našom projekte. Už počas pôsobenia v Liverpoole som sa musel smiať niektorým ponukám na prestupy určitých hráčov,“ povedal podľa Canale Napoli Benitez.

Dvadsaťšesťročný tvorca hry Hamšík nastupuje pravidelne v základnej zostave. V poslednom ligovom zápase s Laziom Rím sa však na trávniku neobjavil. Hamšík je posledným z tria „veľkých tenorov“, ktorý zostáva v Neapole. Klub už opustili Ezequiel Lavezzi i Edinson Cavani, obaja sú momentálne vo francúzskom tíme Paríž Saint-Germain.

Hamšík prišiel do SSC Neapol v roku 2007 a momentálne má zmluvu do roku 2018. V tomto ročníku sa mu strelecky darí najmenej, dal šesť gólov v 35 zápasoch všetkých súťaží. Od príchodu doteraz strelil v každom ročníku dvojciferný počet gólov. Naposledy sa úradujúci slovenský Futbalista roka 2013 presadil 2. novembra proti Catanii.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Edinson CavaniEzequiel LavezziMarek HamšíkRafael Benítez