Manchester bude chýbať v Lige majstrov, Moyesa vraj vyhodia

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Romelu Lukaku
Útočník 'karameliek' Romelu Lukaku v súboji s futbalistom Manchestru United Alexandrom Büttnerom počas nedeľňajšieho zápasu 35. kola Premier League, v ktorom 'červení diabli' prehrali na pôde Evertonu 0:2. Foto: SITA/AP

LONDÝN 21. apríla (WEBNOVINY) – Futbalový Manchester United bude chýbať v budúcosezónnej edícii prestížnej Ligy majstrov. Rozhodla o tom prehra „červených diablov“ v nedeľňajšom súboji na pôde FC Everton v rámci 35. kola anglickej najvyššej súťaže.

Domáce „karamelky“ zvíťazili 2:0 presnými zásahmi Leightona Bainesa z pokutového kopu a Kevina Mirallasa a v tabuľkovom poradí im patrí piate miesto, manchesterský klub figuruje na siedmej priečke.

Video: Manchester prehral na pôde Evertonu 0:2

Štvrtý FC Arsenal, ktorý figuruje na pozícii zaručujúcu právo štartu v LM, má pred United nepreklenuteľný 13-bodový náskok. Manchester United sa nekvalifikoval do kontinentálneho pohára číslo jeden prvý raz od súťažného ročníka 1995/1996.

„Samozrejme, sme sklamaní, pretože Liga majstrov je súčasťou tohto klubu a chceme v nej účinkovať. Musíme sa pozviechať čo najskôr. Snažíme sa vybudovať silnejší tím,“ uviedol tréner manchesterského klubu David Moyes pre oficiálnu internetovú stránku Premier League.

Moyesovi hrozí prepustenie

Neúspešná sezóna Manchestru bude mať už čoskoro prvé následky. Podľa správ žurnalistov z Britských ostrovov hrozí trénerovi červených diablov Davidovi Moyesovi vyhadzov. Škótsky kouč údajne nedobrovoľne opustí post šéfa realizačného tímu 20-násobného anglického šampióna ešte pred koncom tejto sezóny.

Vedenie Manchestru United zatiaľ nekomentovalo tieto tvrdenia, ale britské stávkové kancelárie už vypísali kurzy a výrazne favorizujú odchod Moyesa pred jeho zotrvaním vo funkcii.

Päťdsesiatročný Moyes nahradil po minulom ročníku skúseného krajana Sira Alexa Fergusona, ktorý ukončil pôsobenie na lavičke klubu z Old Traffordu po takmer 27 rokoch. Moyes podpísal s Manchestrom United zmluvu na šesť rokov, ale zdá sa, že vo funkcii nevydrží ani jeden rok. Manchester United pod jeho vedením stroskotal vo štvrťfinále Ligy majstrov 2013/2014 na Bayerne Mníchov.

Zaostáva za Fergusanom

Kormidelníkovi vyčítajú najmä, že takmer s totožným kádrom, ktorý mal k dispozícii Ferguson, výrazne zaostáva za svojím predchodcom. United nazbierali v najvyššej anglickej súťaži už 11 prehier z toho až šesťkrát boli neúspešní na domácom trávniku.

Mizériu Manchestru United dokumentuje aj bilancia v roku 2014, diabli prehrali desať z 22 súťažných duelov. V dlhodobej domácej súťaži to vyzerá na najhoršie umiestnenie klubu od roku 1990.

Britské médiá avizujú, že Davida Moyesa by na lavičke mohla dočasne nahradiť klubová legenda Ryan Giggs. Štyridsaťročný Walesan je stále aktívny hráč. Po tejto sezóne by mohol prebrať United jeden z dvojice Louis van Gaal, Jürgen Klopp.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe David MoyesJürgen KloppRyan Giggs
Firmy a inštitúcie Manchester United