Video: Benfica zdolala Juventus, derby ovládla Sevilla

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Andrea Pirlo
Futbalista Juventusu Turín Andrea Pirlo v hlavičkovom súboji s Ezequielom Garayom z Benficy Lisabon počas prvého semifinálového zápasu Európskej ligy. Foto: SITA/AP

LISABON/SEVILLA 24. apríla (WEBNOVINY) – Štvrtkové prvé zápasy semifinále Európskej ligy vo futbale 2013/2014 priniesli víťazstvá domácich tímov. Benfica Lisabon si v šlágri poradila s Juventusom Turín 2:1 a v španielskom derby sa FC Sevilla presadil proti FC Valencia 2:0.

Benfica predĺžila sériu bez prehry

Portugalský šampión predĺžil svoju sériu bez prehry na európskej scéne na 13 zápasov, keď sa na Estádio da Luz tešil z tesného triumfu. Benfica mala úvod ako zo sna, hneď v 2. min po rohovom kope sa hlavičkou z desiatich metrov presadil Ezequiel Garay.

Pasivitu portugalského tímu v druhom polčase potrestal Carlos Tévez. Argentínsky útočník vyrovnávajúcom gólom v 73. min priblížil Juventus k účasti vo finále EL, ktoré sa uskutoční 14. mája na jeho štadióne.

Posledné slovo však mal domáci striedajúci Lima, keď delovkou prestrelil Buffona a rozhodol o prvej prehre Turínčanov v tomto ročníku druhej najprestížnejšej európskej klubovej súťaže.

„Som šťastný, že som opäť pomohol môjmu tímu. Bol to náročný súboj proti kvalitnému súperovi a môj zásah bol nesmierne dôležitý. Znovu sme doma vyhrali a dokázali silu nášho kádra. Do Talianska môžeme odcestovať v pozitívnej nálade,“ povedal pre oficiálnu internetovú stránku Európskej futbalovej únie (UEFA) brazílsky kanonier Lima.

Valencia nevyužila sľubné príležitosti

V Seville padli góly v rýchlom slede po polhodine hry. Najskôr v 33. min Stéphane M’Bia po priamom kope ekvilibristicky pätičkou poslal loptu do valencijskej siete a o tri minúty neskôr rýchly útok domácich po kombinácii s Vitolom presne zakončil Carlos Bacca. Sevillčania, ktorí vyhrali dva razy predchodcu EL (Pohár UEFA – 2006 a 2007), rázne vykročili smerom k postupu do finále.

„Situáciu pred mojím gólom som poriadne nevnímal, ani neviem, čo sa tam stalo. Zrazu som mal loptu a podarilo sa mi skórovať. Som veľmi šťastný, že sme zvíťazili, podľa mňa sme si to zaslúžili. Každý z nás si uvedomuje, že odveta bude skutočne náročná. Už v prvom dueli nám protivník spôsobil mnoho problémov. Valencia mala sľubné príležitosti. Našťastie sme jej zabránili skórovať, máme čisté konto. Do odvety pôjdeme s tým, že chceme postúpiť,“ cituje portál www.UEFA.com slová Kamerunčana M’Biu.

Odvetné stretnutia semifinále Európskej ligy sú na programe na budúci štvrtok 1. mája v Turíne, resp. vo Valencii.

Súhrn výsledkov štvrtkových prvých stretnutí semifinále futbalovej Európskej ligy

– odvety sú na programe 1. mája

FC Sevilla (Šp.) – FC Valencia (Šp.) 2:0 (2:0)

Góly: 33. S. M’Bia, 36. Bacca, rozhodoval: Skomina (Slovin.)

Zostavy:

Sevilla: Beto – Figueiras, Pareja, Fazio, Fernando Navarro – Daniel Carrico, S. M’Bia – J. A. Reyes (59. Marin), Rakitič, Vitolo (90. Iborra) – Bacca (73. Gameiro)

Valencia: Guaita – Joao Pereira, Javi Fuego, Mathieu, Juan Bernat (46. Gayá) – Feghouli (74. Jonas), Dani Parejo, S. Keita, Cartabia (57. Piatti) – E. Vargas, Paco Alcácer

Benfica Lisabon (Portug.) – Juventus Turín (Tal.) 2:1 (1:0)

Góly: 2. Garay, 84. Lima – 73. C. Tévez, rozhodoval: Cüneyt Cakir (Tur.), 55 779 divákov

Zostavy:

Benfica: Artur Moraes – Maxi Perreira, Luisao, Garay, Guilherme Siqueira – L. Markovič, E. Pérez, André Gomes (82. Cavaleiro) – Rodrigo, Ó. Cardozo (62. Lima), M. Sulejmani (60. André Almeida)

Juventus: Buffon – M. Cáceres, Bonucci, Chiellini – Lichtsteiner, Pogba, Pirlo, Marchisio, K. Asamoah – C. Tévez (82. Osvaldo), Vučinič (65. Giovinco)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Carlos Tévez