Bývalý tréner Barcelony Vilanova prehral boj s chorobou

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Tito Vilanova
Tito Vilanova Foto: SITA/AP

BARCELONA 25. apríla (WEBNOVINY) – Vo veku 45 rokov podľahol zhubnému ochoreniu španielsky futbalový tréner Tito Vilanova. Prostredníctvom Twitteru o tom v piatok informoval jeho niekdajší zamestnávateľ FC Barcelona.

Rodák z Bellcaire d’Emporda Vilanova zápasil s rakovinou viac ako dva roky a musel sa z tohto dôvodu zriecť práce na Camp Nou, kde bol nástupcom Pepa Guardiolu. Vilanova vyhľadal už minulý piatok pomoc lekárov, keď ho sužovali žalúdočné problémy. Podstúpil neplánovanú operáciu a jeho stav sa medzičasom výrazne zhoršil, napokon prišlo fatálne vyústenie.

Tretí zákrok neodvrátil najhoršie

Zhubné ochorenie slinných žliaz diagnostikovali Vilanovovi v novembri 2011, keď bol v Barcelone Guardiolovým asistentom. Odvtedy sa podrobil dvom chirurgickým zákrokom, teraz nasledoval tretí, ale neodvrátil najhoršie. Funkcie trénera FCB sa Vilanova vzdal v júli 2013. Nahradil ho Gerardo Martino.

Vilanova po sebe zanechal manželku Montse Chaure s dvoma deťmi, jeho syn Adrian je členom barcelonskej mládežníckej akadémie.

Nenachádzam slov. Bol si a budeš pre mňa vzorom. Som hrdý na to, že som mohol byť súčasťou Tvojho života. Nikdy na to nezabudnem. Tvojej rodine prajem veľa sily. Odpočívaj v pokoji. Posielam bozk,“ reagoval na smutnú správu prostredníctvom Facebooku stredopoliar Barcelony Andrés Iniesta.

Jeden z najlepších trénerov Messiho

Na rovnakej sociálnej sieti zareagoval aj jeho argentínsky spoluhráč Lionel Messi, ktorý zverejnil fotografiu s odkazom: „Navždy si Ťa zapamätáme. Všetka moja sústrasť patrí Titovej rodine.“ Brankár Víctor Valdés na Twitteri napísal: „Vilanova bol jedným z najlepších trénerov, akých som kedy mal. Ďakujem Ti za všetko, čo si nám dal.“

Kouč FC Chelsea José Mourinho skonštatoval: „Úmrtie Tita Vilanovu privodilo smutný deň futbalu, Barcelone a najmä jeho rodine a priateľom.

Francesc Vilanova i Bayó, ako znie celé meno niekdajšieho stredopoliara, počas vlastnej hráčskej kariéry hájil farby barcelonskej rezervy, za prvé mužstvo si nikdy nezahral. Pôsobil aj v Celte Vigo, Malorke, Elche a niekoľkých menších kluboch.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Andrés IniestaGerardo MartinoJosé MourinhoLionel MessiTito VilanovaVíctor Valdés
Firmy a inštitúcie FC Barcelona