Doneck bude hrať domáce zápasy v Ľvove, získal superpohár

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Sachtar chelsea
Hráči Šachtaru Doneck oslavujú gól v sieti Chelsea Foto: SITA/AP

DONECK 23. júla (WEBNOVINY) – Futbalisti ukrajinského klubu Šachtar Doneck odohrajú nadchádzajúcu sezónu vo Ľvove. Mesto na západe krajiny sužovanej ozbrojeným konfliktom medzi vládnymi jednotkami a proruskými separatistami sa nachádza 600 km od Donecka a dočasne prichýli úradujúceho majstra. Uviedol to rumunský tréner tímu Mircea Lucescu.

Ľvovská aréna bude naším domácim štadiónom pre zápasy Ligy majstrov a ďalších súťaží,“ povedal. Doneck sa v súčasnosti nachádza v rukách proruských ozbrojencov a pre napätú situáciu v ňom odmietli pôsobiť legionári Šachtaru. Vedenie klubu sa mieni vrátiť do Donbass arény tak skoro, ako to bude možné.

Futbalisti Donecka zvládli svoju ľvovskú premiéru na výbornú, v utorkovom stretnutí o Ukrajinský superpohár zdolali Dynamo Kyjev 2:0. Poradili si aj bez piatich Brazílčanov a jedného Argentínčana, ktorí odmietli letieť s tímom po prípravnom zápase s Olympique Lyon. Do lietadla nenastúpili Alex Teixeira, Douglas Costa, Ismaily, Fred, Dentinho a Facundo Ferreyra. V zostave figurovali ďalší štyria Brazílčania Ilsinho, Fernando, Luiz Adriano a Taison, na ihrisko sa dostal aj ich striedajúci krajan Marlos, ktorý pečatil skóre.

Viac o napätej situácii na Ukrajine sa dočítate

—-> TU.

Majiteľ klubu Rinat Achmetov pohrozil štrajkujúcim futbalistom, že vyvodí voči nim konzekvencie. Bude žiadať desiatky miliónov eur ako kompenzácie, čo mu vraj umožňuje znenie zmlúv s hráčmi. „Ak neprídu, budú znášať následky,“ vyhlásil a ohľadom bezpečnosti dodal: „Nebudeme predsa riskovať a brať hráčov niekam, kde to nie je bezpečné.“

V štruktúrach úradujúceho ukrajinského majstra pôsobí vo funkcii šéfa medzinárodného oddelenia bývalý úspešný slovenský futbalový rozhodca Ľuboš Micheľ, ktorý sa v decembri 2013 dohodol na predĺžení spolupráce o dva roky. Pre denník Šport prezradil, že Fred a Ismaily sa už pripojili k mužstvu vo Ľvove.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Ľuboš MicheľRinat Achmetov