Stoch je z nového klubu nadšený, teší sa na súboj s Weissom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Miroslav Stoch
Miroslav Stoch Foto: SITA/AP

NITRA 23. júla (WEBNOVINY) – Slovenský futbalista Miroslav Stoch má za sebou prvé týždne pôsobenia v tíme zo Spojených arabských emirátov FC Al-Ain. Po sústredení v Taliansku sa prvýkrát ukázal aj v samotnom mieste nového pôsobiska, kde bude hosťovať na jednu sezónu z tureckého Fenerbahce Istanbul.

O klube mal viacero informácií z rôznych zdrojov, ale prvé dotyky s novým mestom ho príjemne prekvapili.

Zo všetkých strán som počúval, že je to jeden z najlepších ázijských klubov, s dobrým zázemím a najvyššími ambíciami. Nečakal som však, že to bude až takto vyšpičkované, ako som to na vlastnej koži pocítil od samého príchodu. Neuveriteľná starostlivosť o hráčov, perfektné zázemie, trávniky na tréningových plochách ako koberce, úplne nový moderný štadión, skrátka všetko tip-top,“ uviedol na webe svojej manažérskej agentúry FS Agency Stoch a pokračoval: „Aj samotné privítanie po prílete do Emirátov bolo veľmi príjemné. Cítil som, že domáci ma ihneď prijali akoby za svojho. To isté musím povedať o našom mužstve, v ktorom je výborná atmosféra. Všetci sú priateľskí, čo je super.

Zvyká si na veľké horúčavy

FC Al-Ain odohrá v najbližších dňoch domáci miniturnaj za účasti saudskoarabského mužstva Al Nasr a Al Kuwait. Koncom júla sa tím presunie na sústredenie do Rakúska, kde ho čaká aj zápas s katarskou Lekhwiyou. Bude to konfrontácia Stocha s ďalším reprezentantom SR Vladimírom Weissom. „Už sa na túto konfrontáciu veľmi teším,“ tvrdí nitriansky odchovanec, ktorý si v SAE zvyká na veľké horúčavy.

Teplo doslova obľubujem, ale toto je miestami až príliš. Cez deň mi na mobile ukazuje aj 45 stupňov, takže vtedy radšej zostávam na hotelovej izbe. A trénujeme neskoro večer, vtedy je ´len´ čosi cez tridsať,“ doplnil Stoch, ktorý má za sebou už aj prvú návštevu mesta a obchodného centra. V súčasnosti sa už obzerá po mieste na bývanie, zatiaľ býva v hoteli. Okrem toho rieši pracovné víza.

Bývanie vedľa hlavného štadióna

To je po príchode najdôležitejšie, pretože bez nich si nekúpim ani kartu do telefónu. A bývanie? Hneď vedľa hlavného štadióna je pekný obytný komplex. Uvažujem, že pôjdem tam, nech som v blízkom kontakte so spoluhráčmi a členmi realizačného tímu, ktorí tam tiež bývajú. Zatiaľ som v hoteli, odkiaľ to je na tréning iba päť minút,“ dodal 24-ročný krídelník.

Odchovanec nitrianskej futbalovej školy ešte pred odchodom do Al-Ainu predĺžil zmluvu s Fenerbahce Istanbul do roku 2018. „Miňo“ Stoch bol počas uplynulého ročníka na hosťovaní v gréckom PAOK-u Solún. Napriek relatívne nízkemu veku má za sebou množstvo úspechov. Okrem toho, že pravidelne reprezentuje SR na seniorskej úrovni, vo svojej zbierke má Anglický pohár FA Cup v drese FC Chelsea, ligové tituly z Holandska s FC Twente a Turecka s Fenerbahce Istanbul i ďalšie dva triumfy v národnom pohári v „krajine polmesiaca“.

FC Al-Ain je 11-násobný šampión SAE, naposledy získal titul v sezóne 2012/2013. V roku 2003 triumfoval v ázijskej Lige majstrov. Momentálne je jeho trénerom Chorvát Zlatko Dalič a najväčšou hviezdou tímu ghanský útočník Asamoah Gyan.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Asamoah GyanMiroslav StochZlatko Dalič