Suárez sa obrátil na arbitráž, môže mu zmazať klubový trest

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Suarez
Uruguajský futbalista Luis Suárez (v bielom drese) pohrýzol talianskeho súpera Giorgia Chielliniho v zápase majstrovstiev sveta. Foto: SITA/AP

LAUSANNE 24. júla (WEBNOVINY) – Barcelončania by mohli byť bez svojej hryzúcej akvizície Luisa Suáreza menej ako štyri mesiace, ktoré mu vymerala Medzinárodná futbalová federácia (FIFA).

Uruguajčan na majstrovstvách sveta v Brazílii zaťal svoj chrup do pleca talianskeho obrancu Giorgia Chielliniho a ešte počas šampionátu vyfasoval trest na deväť medzištátnych zápasov a štyri mesiace. Počas tohto obdobia nesmie využívať zázemie svojho klubu.

Odvolanie na FIFA nezabralo, ale FC Barcelona, kam najlepší strelec uplynulého ročníka anglickej Premier League prestúpil za 88 miliónov eur z FC Liverpool, sa obrátil na Športový arbitrážny súd (CAS) v Lausanne. A nie je bez šance na redukciu.

Teraz, keď sa kauza dostala na CAS, je veľmi pravdepodobné, že príde k zmene trestu. Mohol by sa týkať iba uruguajskej reprezentácie, nie klubu,“ uviedol pre web goal.com nemenovaný zdroj z CAS.

Suárez síce najskôr svoj čin zatĺkal, ale napokon sa zaň Chiellinimu ospravedlnil. Talian mu dokonca zaželal úspech s odvolaním.

https://www.youtube.com/watch?v=gXMGSndC2BA

Ak Športový arbitrážny súd neskráti Luisovi Suárezovi štvormesačný trest, prvý zápas 88-miliónovej hryzúcej akvizície FC Barcelona z anglického Liverpoolu by bol rovno tým najprestížnejším – El Clásico. Duel proti arcirivalovi Realu Madrid je podľa vyžrebovania Primera División 2014/2015 na programe 26. októbra.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Luis Suárez
Firmy a inštitúcie FC Barcelona