Trenčín aj napriek prehre pokračuje v pohárovej Európe

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Trenčín v Európskej lige zdolal Vojvodinu
Zľava: Moses Daddy Simon z AS Trenčín a Milan Makarič z FK Vojvodina Novi Sad počas prvého zápasu druhého predkola futbalovej Európskej ligy UEFA medzi AS Trenčín (SR) - FK Vojvodina Novi Sad (Srbsko). Dubnica nad Váhom, 17. júl 2014. Foto: SITA/Tomáš Somr

NOVÝ SAD 24. júla (WEBNOVINY) – Futbalisti AS Trenčín síce prehrali v odvete 2. predkola Európskej ligy UEFA na trávniku Vojvodiny Nový Sad 0:3, ale vďaka domácemu víťazstvu 4:0 postúpili do ďalšej fázy súťaže.

Obrazom: Trenčania v prvom zápase zvíťazili nad Novým Sadom 4:0

V 3. predkole nastúpia Trenčania vo štvrtok 31. júla o 19.00 h na štadióne v Žiline proti anglickému Hull City. Odveta je na programe o týždeň neskôr na Britských ostrovoch.

Trenčania môžu ďakovať za postup viacerým dobrým zákrokom brankára Miloša Volešáka, keďže takmer stratili náskok z prvého zápasu. Domáci sa po góloch Ivaniča, Alivodiča a Stojanoviča snažili stiahnuť manko, ale trenčianska obrana napokon odolala.

Európska liga 2014/2015 – 2. predkolo – odveta:
FK Vojvodina Nový Sad (Srb.) – AS Trenčín (SR) 3:0 (1:0)

– prvý zápas 0:4, Trenčín postúpil do 3. predkola

Góly: 17. Ivanič, 52. Alivodič, 68. Stojanovič, ŽK: 47. F. Kubík (Trenčín), rozhodovali: Kristoffersen – Sönderby, Bille (všetci Dán.), 2500 divákov

Zostavy:

Nový Sad: Jovanič – Puškarič, Pankov, Pekarič, Nastič – Alivodič, Radoja, Poletanovič, Makarič (66. Grgič) – Ivanič – Stojanovič

Trenčín: Volešák – Čögley, Rodríguez da Silva, Kleščík, Holúbek – Rundič – Lobotka, Mišák (46. Madu Kingsley) – F. Kubík (55. Mondek), Jairo, Moses Simon (80. Hajradinovič)

I. polčas

Trenčín mal v prvom polčase loptu častejšie na kopačkách, vďaka čomu eliminoval aj očakávaný domáci tlak. Postupne však získavala Vojvodina územnú prevahu.

V 17. min stratil Kubík loptu v strede poľa, Ivanič dostal ideálnu prihrávku za obranu a otvoril skóre – 1:0. Volešák potom vychytal domáceho strelca, ktorý mal dobrú príležitosť poslať svoj tím do dvojgólového vedenia.

Trenčania otupili útočné aktivity domácich a snažili sa presadiť pred ich bránkou. Hralo sa väčšinou v strede poľa, kde bol prehustený priestor.

II. polčas

V úvode druhého polčasu strieľal v dobrej pozícii Lobotka len do pripraveného Jovaniča. Na opačnej strane trafil exportne spoza šestnástky Alivodič a zvýšil na rozdiel dvoch gólov – 2:0.

Domáci ožili a snažili sa o ďalšie zásahy. V 68. min Ivanič po rýchlej akcii našiel prízemnou prihrávkou pomedzi obrancov nabiehajúceho Stojanoviča, ktorý bez problémov skóroval – 3:0.

Nový Sad otvoril obranu a snažil sa o štvrtý gól. Trenčianskou oporou bol brankár Volešák. Postupovú poistku AS mohol dať Mondek, ale netrafil loptu v dobrej pozícii pred bránkou.

V 84. min po chybe Volešáka vykopával Ivaničov pokus z bránkovej čiary Čögley. Trenčiansky brankár potom predviedol skvelý zákrok po hlavičke Stojanoviča. Trenčín napokon prežil domáci tlak a radoval sa z postupu.

Hlas:

Martin Ševela (tréner AS Trenčín): „Dnes ma teší iba postupová misia, ktorú sme splnili. Môžeme byť radi, že sa poháre hrajú na dva zápasy. Je to pre naše mladé mužstvo veľká škola. Potvrdilo sa to, na čo sme chlapcov pripravovali – súper na nás vybehol, mal túžbu nás zdolať, nadával nám, znepríjemnil nám futbal. Je to ponaučenie do ďalších zápasov, nielen čo sa týka Európskej ligy, ale aj domácej súťaže. V našej hre nebolo toľko srdca, ako by som si predstavoval. Mali sme solídny vstup do zápasu, góly sme dostali po našich chybách. To bol vietor do plachiet nášho súpera.“

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie AS Trenčín