Futbalisti Trnavy sú spokojní, Janečka bol hrdinom odvety EL

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Futbalisti Trnavy postúpila do 3. predkola Európskej ligy
Marek Janečka (vľavo) a Erik Sabo (vpravo) z FC Spartak Trnava počas odvetného zápasu 2. predkola Európskej ligy 2014/2015 medzi FC Spartak Trnava (SR) – FC Zestafoni (Gruz). Zlaté Moravce, 24. júl 2014. Foto: SITA/Martin Havran

BRATISLAVA 25. júla (WEBNOVINY) – Futbalistom Spartaka Trnava sa vydaril vstup do nového súťažného ročníka 2014/2015. Kým vo Fortuna lige majú „andeli“ po dvoch odohraných dueloch štyri body bez inkasovaného gólu (Zlaté Moravce 3:0, Dunajská Streda 0:0), v Európskej lige UEFA sa dostali cez dvoch súperov už do 3. predkola.

Obrazom: Trnavčania po výhre 3:0 pokračujú v pohárovej Európe

Po „povinnej“ jazde s maltským tímom FC Hibernians (4:2 /vonku/, 5:0 /doma/) uspeli zverenci trénera Juraja Jarábka aj v konfrontácii s klubom FC Zestafoni. Po bezgólovej remíze v prvom meraní síl na pôde gruzínskeho súpera zdolali nepríjemného protivníka vo štvrtkovej odvete v Zlatých Moravciach presvedčivo 3:0 (2:0) a už sa môžu tešiť na FC St. Johnstone. Škótske mužstvo zvládlo lepšie jedenástkový rozstrel (5:4) proti švajčiarskemu Luzernu, oba ich duely sa skončili nerozhodne 1:1.

Futbalisti Trnavy postúpila do 3. predkola Európskej ligy
Foto: SITA/Martin Havran

Súpera neustále otravovali

„Na odvetu proti Zestafoni sme sa dobre pripravili. Rýchlym gólom sme dostali protivníka pod tlak a naša hra mala stúpajúcu fazónu. Chlapci veľmi chceli, túžili po víťazstve a postupe, čo aj splnili. Futbal sa divákom páčil, pochvala patrí celému kolektívu,“ zhodnotil štvrtkový súboj v Zlatých Moravciach kouč Trnavy Juraj Jarábek.

Hrdinom duelu na ihrisku ViOn-u bol autor dvoch gólov Marek Janečka.

Skúsený futbalista nenastúpil tentoraz tradične v obrane, či už v strede alebo na kraji, ale na pravej strane záložnej formácie. „Jednoduché stretnutie to určite nebolo, ale štvrtkový súboj sme zvládli výborne najmä po fyzickej a taktickej stránke. Zestafoni má kvalitné mužstvo, kombinačne veľmi dobre pripravené. Súpera sme však neustále otravovali, potom robil chyby, ktoré sme trestali. V súčasnosti si užívame futbal,“ vyjadril sa po dueli 31-ročný Janečka.

Janečka následne opísal svoje presné zásahy vo 4. a 43. min do gruzínskej siete: „Pri prvom góle som to len doklepol do prázdnej bránky. Ivan Schranz mi presne prihral a ja som sa len sústredil, aby som trafil bránku. Pri našom druhom góle zakombinovali Jano Vlasko s Erikom Sabom, ku mne sa dostala odrazená lopta, vystrelil som a padlo to tam.“

Európska liga je čerešnička na torte

Rodáka z Levoče teší doterajšie trnavské tohtosezónne účinkovanie. „Európska liga je pre nás taká čerešnička na torte. Sme si vedomí, že nie sme nejaký veľkoklub. Môže sa stať, že nasledujúci škótsky súper bude pre nás znamenať stop. Úlohu sme však už splnili – prešli sme cez maltský i gruzínsky tím. Teraz už nemáme čo stratiť, užívajme si preto postup do tretieho predkola. Čo bude o dva týždne, uvidíme,“ doplnil M. Janečka.

Rovnako ako v ligovej súťaži aj v meraní síl so Zestafoni si udržal vždy čisté konto brankár Trnavy Dobrivoj Rusov. „Myslím si, že sme boli jasní favoriti štvrtkového odvetného zápasu proti Zestafoni. Naša hra bola veľmi dobrá, v defenzíve i ofenzíve. Verím, že to bude pokračovať takto i naďalej,“ skonštatoval 21-ročný brankár Spartaka a dodal: „Po štvrtkovom zápase vládne veľká spokojnosť. Tento výkon možno považovať za náš najlepší, čo sa týka hry a samozrejme i výsledku.“

Futbalisti Trnavy postúpila do 3. predkola Európskej ligy
Foto: SITA/Martin Havran

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Juraj JarábekMarek Janečka
Firmy a inštitúcie FC Spartak Trnava