Trenčín v EL prešiel s obavami, Srbi im znepríjemnili futbal

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Trenčín v Európskej lige zdolal Vojvodinu
Zľava: Moses Daddy Simon z AS Trenčín a Milan Makarič z FK Vojvodina Novi Sad počas prvého zápasu druhého predkola futbalovej Európskej ligy UEFA medzi AS Trenčín (SR) - FK Vojvodina Novi Sad (Srbsko). Dubnica nad Váhom, 17. júl 2014. Foto: SITA/Tomáš Somr

NOVÝ SAD 25. júla (WEBNOVINY) – Futbalisti AS Trenčín si v odvete 2. predkola Európskej ligy UEFA na trávniku srbského klubu Vojvodina Nový Sad výrazne skomplikovali cestu za postupom do ďalšej fázy pohárovej súťaže, po prehre 0:3 ich do 3. predkola posunulo domáce víťazstvo 4:0 nad rovnakým súperom. Hráči Vojvodiny sa po góloch Ivaniča, Alivodiča a Stojanoviča snažili zmazať manko, ale trenčianska obrana napokon odolala. Trenčania mohli ďakovať za postup aj viacerým dobrým zákrokom brankára Miloša Volešáka.

„Dnes ma teší iba postupová misia, ktorú sme splnili. Môžeme byť radi, že sa poháre hrajú na dva zápasy. Je to pre naše mladé mužstvo veľká škola,“ uviedol po stretnutí tréner AS Martin Ševela. „Potvrdilo sa to, na čo sme chlapcov pripravovali – súper na nás vybehol, mal túžbu nás zdolať, nadával nám, znepríjemnil nám futbal. Je to ponaučenie do ďalších zápasov, nielen pokiaľ ide o Európsku ligu, ale aj domácej súťaže,“ pokračoval Ševela.

Obrazom: Trenčania v prvom zápase zvíťazili nad Novým Sadom 4:0

Nakoniec doplnil: „V našej hre nebolo toľko srdca, ako by som si predstavoval. Mali sme solídny vstup do zápasu, góly sme dostali po našich chybách. To bol vietor do plachiet nášho súpera. Duel som na lavičke intenzívne prežíval. Po treťom góle súpera som mal pocity, aké som pri futbale ešte asi nemal. Tento dvojzápas však hodnotím ako úspešný.“

Kormidelník Nového Sadu Zoran Marič bol po stretnutí sklamaný, že jeho zverenci sa nedokázali prezentovať na Slovensku podobným výkonom ako v domácom prostredí, čo ich stálo postup. „Hlavným dôvodom našej eliminácie zo súťaže je obrovský rozdiel vo výkonoch, ktoré sme predviedli v týchto dvoch zápasoch, to ma mrzí. Vypracovali sme si príležitosti, verili sme v obrat až do konca, aj keď je ťažké predpokladať, že tímy ako je Trenčín zdoláme 5:0. Máme však mladých hráčov, v budúcnosti na nich chceme stavať,“ citovala Mariča oficiálna internetová stránka srbského klubu.

V 3. predkole nastúpia Trenčania vo štvrtok 31. júla o 19.00 h na štadióne v Žiline proti anglickému Hull City. Odveta je na programe o týždeň neskôr na Britských ostrovoch. „Hráčom som pred stretnutím nepripomínal, kto nás môže čakať v ďalšom kole. Mali sme pred sebou odvetný duel s Vojvodinou a potreboval som, aby hráči mysleli na prítomnosť a duel s Novým Sadom. Súper ako Hull bol pre nich dostatočnou motiváciou,“ uzavrel Martin Ševela.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Martin Ševela
Firmy a inštitúcie AS Trenčín