Daňová kauza Messiho pokračuje, oznámil španielsky súd

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Lionel Messi
Lionel Messi získal Zlatú loptu pre najlepšieho hráča turnaja, ale po finále nebol spokojný. Foto: SITA/ AP

MADRID 28. júla (WEBNOVINY) – Španielsky súd odmietol návrh prokuratúry stiahnuť obvinenia voči argentínskemu futbalistovi FC Barcelona Lionelovi Messimu za porušenie daňových zákonov. Nariadil pokračovanie preverovania v troch rôznych prípadoch podozrení z krátenia daní.

Podľa súdu z barcelonskej Gavy dôkazy postačujú na vyslovenie predpokladu, že Messi mohol odobriť utvorenie účelovej firemnej štruktúry, ktorá by umožňovala redukciu zdanenia príjmov z predaja osobnostných práv.

V júni Messiho zastupiteľská PR-spoločnosť oznámila, že prokuratúra súhlasila so zrušením konania voči hráčovi a jeho otcovi. Marca vtedy referovala, že protihodnotou bol doplatok takmer 33 miliónov eur, pričom Juhoameričan hneď vyrovnal dlh 4,1 milióna eur za roky 2007 až 2009 a čakalo ho ešte zaplatenie pokuty 2,7 milióna eur a najmä doplatok viac ako 25 miliónov eur za obdobie 2010 – 2012.

Podľa vtedajšieho stanoviska prokuratúry Messi nevedel o operáciách, ktoré uskutočňovali jeho poradcovia, a preto ho zbavili trestnej zodpovednosti, ale zostala mu finančná zodpovednosť.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Lionel Messi