Video: Lafata úradoval v Lige majstrov, Sparta otočila zápas

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Sparta praha
David Lafata je v predkolách Ligy majstrov na neudržanie. Foto: SITA/AP

PRAHA 30. júla (WEBNOVINY) – Absolútne výnimočnú formu ma v úvode tejto futbalovej sezóny útočník úradujúceho českého šampióna Sparty Praha David Lafata. Skúsený už 32-ročný kanonier najprv v rámci 2. predkola Ligy majstrov dal pri suverénnom domácom víťazstve „rudých“ nad estónskou Levadiou Tallinn (7:0) päť gólov a v utorkovom prvom dueli ďalšej fázy kontinentálneho pohára číslo jeden zdemoloval tromi zásahmi aj švédske Malmö (4:2). A to zverenci Vítězslava Lavičku prehrávali po prvom polčase 1:2.

„Bolo to náročné, nevyšiel nám totiž začiatok, keď sme z troch útokov dvakrát inkasovali. Nebolo to nič príjemné, keď sme počas polčasovej prestávky odchádzali do šatní,“ spomenul ťažkú prvú štyridsaťpäťminútovku na oficiálnom webe Sparty jej kapitán. Lafata si pritom už v úvodnej časti pripísal jeden zásah, ďalšie dva pridal po zmene strán.

„Jednoducho mi vyšiel zápas. Síce sme dali štyri góly, ale dva sme dostali, a to by sa nám v pohárovej Európe nemalo stať. Radšej by som bol, keby sme zvíťazili 2:0 a ja by som nedal žiadny hetrik,“ povedal zástupcom médií David Lafata a pridal aj opis svojich najdôležitejších momentov v súboji so švédskym majstrom. „Prvý gól padol po krásnej prihrávke od Bořka Dočkala, druhý som len doklepával a tretí mi pripravil centrom ‚Pepa‘ Hušbauer. Moju formu nech posúdi niekto iný, ja to robiť nebudem. Myslím si však, že nie je životná, bodaj by to bolo z mojej strany ešte lepšie,“ zaželal si obávaný ostrostrelec.

Lafata vyšiel naprázdno v LM 2014/2015 len v odvete na ihrisku Levadie Tallinn (1:1).

Výsledky utorkových zápasov Ligy majstrov:
ŠK Slovan Bratislava (SR) – FC Šeriff Tiraspoľ (Mold.) 2:1 (1:0)

Góly: 42. Žofčák (z pok. kopu) 85. K. Mészáros – 74. Ricardinho,

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe David Lafata
Firmy a inštitúcie Sparta Praha