Neymar si možno zahrá na olympiáde v Riu de Janeiro

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Neymar
Neymar Foto: SITA/AP

RIO DE JANEIRO 30. júla (WEBNOVINY) – Neymar patril k najväčším smoliarom tohtoročných majstrovstiev sveta vo futbale, šancu na reparát možno dostane už o dva roky – na olympijských hrách v Riu de Janeiro. Brazílčania s ním počítajú do svojho výberu ako s jedným z trojice povolených hráčov starších ako 23 rokov.

Pre hostiteľov MS 2014 sa turnaj skončil pohromou. Bez zraneného Neymara podľahli Nemecku v semifinále 1:7 a v súboji o tretie miesto Holandsku 0:3. Motor ich ofenzívy sa zadrhol vinou zlomeného stavca chrbtice zo štvrťfinálového súboja s Kolumbiou.

Video: Zranenie Neymara v zápase s Kolumbiou

https://www.youtube.com/watch?v=a4Xk0MCGTGo

Obrazom: Brazília – Nemecko 1:7

Päťnásobní majstri sveta nikdy nevyhrali olympijský turnaj. V Londýne 2012 nezlomil prekliatie ani Neymar, vo finále ich zdolali Mexičania. V britskej metropole vypomáhali zo starších futbalistov Hulk, Marcelo a Thiago Silva.

Obrazom: Brazília – Holandsko 0:3

Podľa denníka O´Globo sa bude tréner brazílskeho olympijského výberu Alexandre Gallo uchádzať o služby 22-ročného Neymara. Otázne je, čo na to povie FC Barcelona. Dva mesiace pred OH 2016 čaká na Brazílčanov turnaj Copa América Centenario, ktorým CONMEBOL oslávi sto rokov svojej existencie a tiež prvého kontinentálneho šampionátu.

Informácie pochádzajú z webu insidethegames.biz.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe NeymarThiago Silva