Televízie odmietli vysielať Trenčín s Hullom za 5000 eur

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Trenčín v Európskej lige zdolal Vojvodinu
Sprava: Patrik Mišák z AS Trenčín a Nemanja Radoja z FK Vojvodina Novi Sad počas prvého zápasu druhého predkola futbalovej Európskej ligy UEFA medzi AS Trenčín (SR) - FK Vojvodina Novi Sad (Srbsko). Dubnica nad Váhom, 17. júl 2014. Foto: SITA/Tomáš Somr

TRENČÍN 31. júla (WEBNOVINY) – Atraktívny súboj 3. predkola futbalovej Európskej ligy medzi AS Trenčín a Hull City uvidia len diváci priamo na štadióne v Žiline. Priamy prenos zo zápasu nebude vysielať žiadna zo slovenských televízií. AS Trenčín mal záujem o prenos zo stretnutia, avšak žiadna z televíznych spoločností nebola ochotná akceptovať požiadavky klubu.

„Všetky slovenské televízie dostali rovnakú ponuku. Klub bol ochotný ustúpiť z pôvodných požiadaviek natoľko, že cena za prenos pokrývala náklady spojené s vysielaním zápasu. Za prenos sme požadovali sumu 5000 eur, čo je dokonca nižšia cena, než sa platí za odvysielanie zápasu z Fortuna ligy. Dostali sme síce ponuku predať práva na televízny prenos za nulu, ale to sme si nemohli dovoliť. Dostali by sme sa totiž do situácie, v ktorej nechceme byť,“ píše sa v stanovisku AS Trenčín na klubovom webe.

Slovenský futbalový fanúšik sa bude môcť spoľahnúť len na spravodajstvo zo zápasu slovenského vicemajstra s finalistom anglického FA Cupu. „Televízne spoločnosti majú prinášať fanúšikom hodnotný športový obsah. Ak je 5000 eur za priamy prenos zo zápasu proti mužstvu Premier League priveľa, my na tom nič nezmeníme. Verili sme, že to je prijateľná cena, keďže televízii zostáva aj sto percent reklamného času počas prenosu. Mrzí nás aktuálny stav, že televízie nie sú ochotné vo väčšej miere prinášať domáci futbal,“ píše sa ďalej v stanovisku AS Trenčín.

Trenčín v Európskej lige zdolal Vojvodinu
Foto: SITA/Tomáš Somr

Trenčín dostal od Žiliny štadión zadarmo

Žilinčania si za prenájom nepýtali od Trenčanov ani cent. AS nemôže hrať európske poháre na svojom domovskom štadióne na Sihoti, keďže nespĺňa kritériá Európskej futbalovej únie (UEFA). Žilinčania im vyšli v ústrety. Napriek rivalite vládnu medzi klubmi dobré vzťahy.

„Trenčínu sme umožnili hrať na našom štadióne zadarmo. Budeme mať len podiel z predaja vstupeniek. Je to možno pre mnohých prekvapujúci krok, ale rozhodli sme sa tak, pretože klub z Trenčína funguje tak, ako by mal. Naše vzťahy sú aj preto nadštandardné. Zároveň, keď ide o európske poháre, rivalita by mala ísť bokom,“ vysvetlil dôvody pre denník Plus jeden deň majiteľ MŠK Žilina Jozef Antošík.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie AS Trenčín