Futbalisti Trnavy majú nakročené do play-off Európskej ligy

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Spartak Trnava
Foto: SITA/AP

PERTH 1. augusta (WEBNOVINY) – Futbalisti Spartaka Trnava dosiahli vynikajúci výsledok vo štvrtkovom prvom zápase tretieho predkola Európskej ligy na pôde škótskeho tímu FC St. Johnstone. Zverenci Juraja Jarábka zvíťazili v meste Perth nad domácimi 2:1 a pred budúcotýždňovou odvetou v Zlatých Moravciach majú solídnu pozíciu na postup do play-off kontinentálneho pohára číslo dva.

Na Ostrovoch dvakrát skóroval útočník slovenskej reprezentácie do 21 rokov Ivan Schranz – najprv v prvom polčase strelou ľavačkou pod brvno a v druhej časti obišiel aj brankára súpera a pridal druhý zásah. „Teší ma, že Ivan Schranz strelil dva góly. Hovoril som mu pred zápasom, že mu to tam dnes padne, o to som radšej, že to vyšlo,“ vyhlásil 51-ročný kouč pre oficiálny web „andelov“ a doplnil: „V prvom polčase si zápas asi najviac užíval Jano Vlasko, mrzí inkasovaná žltá karta, všetci chlapci však odohrali veľmi dobrý zápas. Škoda, že sme po prvom góle prestali napádať a byť aktívni. Prostredie bolo elektrizujúce. Verím, že v odvete vypredáme štadión a Škóti zažijú takú atmosféru, akej sa im dostáva doma. V takej kulise sa nedá po ihrisku nejazdiť.“

Trnavčanov môže mrzieť gól v nadstavenom čase, keď skóroval kapitán Dave Mackay. „V úplnom závere sme inkasovali, keď hostia hrali vabank a my sme doplatili na zlý odkop, dostali sme gól z takej odrazenej lopty. Presvedčili sme sa, že máme kvalitu, aby sme cez St. Johnstone postúpili ďalej, hoci v domácej odvete to rozhodne nebudeme mať ľahké. Výsledok nám dáva dobré vyhliadky do odvety,“ zhodnotil pre agentúru SITA Juraj Jarábek.

Odvetné meranie síl medzi Trnavou a St. Johnstone v Zlatých Moravciach sa uskutoční budúci štvrtok siedmeho augusta s úvodným výkopom predbežne o 19.30 h. Čas sa však môže zmeniť, ak zo stretnutia bude v televízii priamy prenos.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Juraj Jarábek
Firmy a inštitúcie FC Spartak Trnava