V Slovane zavládla eufória, je krok od skupinovej fázy LM

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Slovan zabojuje o skupinovú fázu Ligy majstrov
Zľava: Tréner František Straka a kapitán tímu Pavel Fořt počas tlačovej konferencie ŠK Slovan Bratislava pred prvým zápasom play-off futbalovej Ligy majstrov 2014/15 s FC BATE Borisov. Bratislava, 19. august 2014. Foto: SITA/Ján Slovák

BRATISLAVA 19. augusta (WEBNOVINY) – Tréner futbalistov ŠK Slovan Bratislava František Straka považuje za veľmi nepríjemného bieloruského protivníka BATE Borisov v play-off Ligy majstrov 2014/2015.

Prvý vzájomný súboj sa odohrá v stredu 20. 8. o 20.45 h na Pasienkoch, odveta je v utorok 26. augusta na súperovej pôde.

Obrazom: Slovan zabojuje o skupinovú fázu Ligy majstrov

Keď sme dostali pri žrebe Borisov, zavládla v našom klube veľká eufória. Tú však ja stále krotím, pretože poznám BATE z pôsobenia v Lige šampiónov. Videl som ich stretnutie s Plzňou a pamätám si, aké problémy narobili Bayernu Mníchov,“ uviedol český kormidelník „belasých“ na utorkovej podvečernej tlačovej besede na Pasienkoch a pokračoval: „Netreba zabúdať, že nás čaká protivník, ktorý v ostatných rokoch pravidelne účinkuje v hlavnej fáze Ligy majstrov alebo minimálne pôsobí v Európskej lige. Najdôležitejším faktorom v našom podaní bude v stredu precízna defenzíva. Kým náš predchádzajúci súper Tiraspoľ mal v kádri veľa hráčov z Brazílie či Argentíny, BATE je v podstate reprezentácia Bieloruska.

Za hráčsku kabínu Slovana bol na predzápasovej „tlačovke“ prítomný Pavel Fořt. „V šatni sa už veľmi tešíme na stredajšie stretnutie proti Borisovu. Hoci vieme, že na jeseň už máme zabezpečené zápasy v základnej časti Európskej ligy, postup do skupinovej fázy Ligy majstrov by bol čerešničkou na torte,“ uviedol 31-ročný český legionár v drese „belasých“ a doplnil: „Samozrejme, že všetci sa budeme usilovať, aby sme tento cieľ dosiahli. Uvedomujeme si, že sme veľmi blízko k dosiahnutiu vynikajúceho úspechu. Liga majstrov je vrchol toho, čo môžu futbalisti dosiahnuť na európskej klubovej scéne. Rešpektujeme však určite aj silu súpera, na stredajšie stretnutie nastúpime s veľkým odhodlaním.

Otáznik visí nad štartom stredopoliara a jedného z kľúčových hráčov Slovana Marka Milinkoviča, ktorý sa pripravuje individuálne. Naopak, pripravený by mal byť útočník Róbert Vittek.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe František StrakaRóbert Vittek
Firmy a inštitúcie ŠK Slovan Bratislava