FIFA potvrdila zákaz prestupov pre FC Barcelona

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Finále Copa Del Rey
Hviezda FC Barcelona Lionel Messi (vpravo) počas finále Copa del Rey, v ktorom 'blaugranas' bojovali o trofej s Realom Madrid. Foto: SITA/AP

ZÜRICH 20. augusta (WEBNOVINY) – Futbalový klub FC Barcelona potvrdil, že zákaz registrácie nových hráčov v dvoch najbližších prestupových obdobiach, ktorý naň uvalila Medzinárodná futbalová federácia (FIFA), poženie na Športový arbitrážny súd (CAS).

FIFA v stredu zamietla jeho odvolanie proti trestu za údajné porušenie pravidiel týkajúcich sa transferov a registrácií hráčov do 18 rokov. Katalánci zákaz napadli, v apríli ho FIFA dočasne zmrazila až do rozhodnutia o odvolaní. Dočasné zrušenie využila Barca na angažovanie viacerých posíl vrátane novej brankárskej jednotky Marca-Andrého Ter Stegena či útočníka Luisa Suáreza.

Podľa vyšetrovania FIFA Barcelona porušila pravidlá v desiatich prípadoch hráčov do osemnásť rokov. Súčasťou sankcií jej aj pokuta 450 000 švajčiarskych frankov a nariadenie do 90 dní vykonať nápravu v súvislosti s predmetnými hráčmi. Aj tieto body FIFA potvrdila.

Ak sa Barcelone nepodarí v Lausanne dosiahnuť zrušenie trestu, počnúc januárom 2015 nesmie celý rok doplniť svoj káder o nového hráča.

Barcelona nemôže v žiadnom prípade súhlasiť s rozhodnutím, ktoré je urážkou ducha akadémie Masia ako svetovo známeho vzoru športovo-vzdelávacej inštitúcie,“ reagoval klub podľa goal.com.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie FC Barcelona