Porto vyhralo v play-off Ligy majstrov, Celtic iba remizoval

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Celtic
Futbalisti Celticu Glasgow remizovali v úvodnom zápase play-off Ligy majstrov na pôde NK Maribor. Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 21. augusta (WEBNOVINY) – V stredajších prvých zápasoch play-off futbalovej Ligy majstrov 2014/2015 sa na troch z piatich štadiónov zrodil nerozhodný výsledok 1:1.

Ani jedno domáce mužstvo si neudržalo čisté konto, všetci piati hostitelia inkasovali zhodne po jednom góle. Najvýhodnejšiu pozíciu pred budúcotýždňovými odvetami si vypracovali ruský Zenit Petrohrad a portugalský FC Porto, ktoré zvíťazili na pôde súperov zhodne 1:0. Slovenský zástupca ŠK Slovan Bratislava remizoval na Pasienkoch s bieloruským FC BATE Borisov 1:1.

Porto výborne bránilo

Zenit Petrohrad v zostave bez slovenského reprezentačného obrancu Tomáša Hubočana si odviezol najtesnejšiu výhru zo súboja na ihrisku belgického zástupcu Standard Liége. O jediný presný zásah sa postaral v 16. min stredopoliar Oleg Šatov. „V prvom polčase sme hrali o čosi lepšie ako po zmene strán. V druhom dejstve si domáci vypracovali niekoľko príležitostí, ale chcem zdôrazniť, že celkovo to bol z našej strany dobrý výkon,“ uviedol tréner Zenitu André Villas-Boas pre portál uefa.com. „Mrzí ma, že sme nepridali druhý gól, odveta by pre nás bola o čosi jednoduchšia. Doma očakávam rovnako náročný duel ako v Belgicku,“ dodal 36-ročný portugalský kormidelník petrohradského tímu.

Jednogólové víťazstvo šampióna LM zo sezóny 2003/2004 FC Porto na pôde francúzskeho OSC Lille zabezpečil po hodine hry mexický záložník Héctor Herrera. Pred odvetou majú postupové karty v rukách „draci“. O výhru Porta „na nulu“ sa pričinil aj holandský obranca Bruno Martins Indi. „Neinkasovali sme, hrali sme dobre a dosiahli víťazstvo. V druhom polčase sme mohli skórovať aj viackrát, pretože domáci otvorili hru. Sme však radi aj za jeden gól a za to, že sme výborne bránili,“ skonštatoval Martins Indi. Tréner Lille René Girard sa pred odvetou nevzdáva. „Prehrali sme s lepším mužstvom. Nesmieme však zabudnúť na druhý duel. Inkasovali sme úder, ale stále žijeme,“ vyhlásil Girard.

Maribor môže vyradiť Celtic

Škótsky Celtic Glasgow, ktorý sa prebojoval do play-off LM po kontumácii odvetného duelu 3. predkola proti poľskej Legii Varšava, sa rozišiel zmierlivo so slovinským NK Maribor a na jeho pôde remizoval 1:1. Po šiestich minútach hry otvoril skóre hosťujúci Callum McGregor, no Škóti sa z náskoku tešili len osem minút: domáce publikum potešil vyrovnávajúcim presným zásahom Damjan Bohar.

Maribor musí v odvetnom zápase v Glasgowe streliť minimálne jeden gól, ak chce pomýšľať na postup do skupinovej fázy Ligy šampiónov. Rovnaká úloha čaká na futbalistov dánskeho tímu BK Aalborg, ktorý v úvodnom dueli pred vlastnými fanúšikmi remizoval s hráčmi cyperského APOEL-u Nikózia 1:1. O tom, že vo výhodnejšej pozícii pred odvetou sú Cyperčania, rozhodol vyrovnávajúcim gólom v 54. min Brazílčan Vinícius. Jediný presný zásah Aalborgu zaznamenal v 16. min Nicolaj Thomsen.

Odvetné zápasy sú na programe v utorok 26. augusta. Neúspešné tímy z play-off Ligy majstrov sa presunú do skupinovej fázy Európskej ligy, úspešní z týchto dvojzápasov budú figurovať vo štvrtok 28. augusta v osudí pri žrebe základných skupín Ligy šampiónov v Monaku.

Súhrn výsledkov stredajších prvých stretnutí play-off futbalovej Ligy majstrov 2014/2015:
ŠK Slovan Bratislava (SR) – FC BATE Borisov (Biel.) 1:1 (0:1) – odveta je na programe v utorok 26. augusta v Borisove

Góly: 80. Vittek – 44. Jablonský (vlastný), ŽK: 24. D. Hudák, 62. Soumah, 85. Gorosito – 29. Chaguš, 35. Krivec, 90.+ A. Voloďko, rozhodoval: Benquerenca (Portug.), 8461 divákov

NK Maribor (Slovin.) – Celtic Glasgow (Škót.) 1:1 (1:1) – odveta je na programe v utorok 26. augusta v Glasgowe

Góly: 14. Bohar – 6. McGregor, rozhodoval: Královec (ČR)

BK Aalborg (Dán.) – APOEL Nikózia (Cyp.) 1:1 (1:0) – odveta je na programe v utorok 26. augusta v Nikózii

Góly: 16. Thomsen – 54. Vinícius, rozhodoval: Atkinson (Angl.)

Standard Liége (Belg.) – Zenit Petrohrad (Rus.) 0:1 (0:1) – odveta je na programe v utorok 26. augusta v Petrohrade

Gól: 16. Šatov, rozhodoval: Thomson (Škót.)

OSC Lille (Fr.) – FC Porto (Portug.) 0:1 (0:0) – odveta je na programe v utorok 26. augusta v Porte

Gól: 61. H. Herrera, rozhodoval: Kuipers (Hol.)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe André Villas-Boas