Video: Inter Miláno triumfoval v Európskej lige na Islande

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Inter milano
Inter Miláno je po výhre na Islande blízko k postupu do skupinovej fázy Európskej ligy. Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 21. augusta (WEBNOVINY) – Dva stredajšie prvé zápasy play-off futbalovej Európskej ligy 2014/2015 priniesli očakávané víťazstvo talianskeho giganta Interu Miláno a tesnú domácu výhru ukrajinského Dnipra Dnipropetrovsk. Milánčania na štadióne islandského klubu FC Stjarnan uspeli 3:0, ukrajinský zástupca zdolal v Kyjeve chorvátsky Hajduk Split 2:1.

Taliansky veľkoklub potvrdil na Islande pozíciu favorita, štyri minúty pred koncom prvého polčasu otvoril skóre argentínsky útočník Mauro Icardi. Po zmene strán pridali ďalšie presné zásahy hostí Brazílčan Dodo a Danilo D´Ambrosio. Pred budúcotýždňovou odvetou v domácom prostredí sú „nerazzurri“ už viac než jednou nohou v skupinovej fáze súťaže.

Úvod zápasu nebol jednoduchý, domáci zodpovedne bránili a čakali na možnosť vyraziť do protiútokov. Podarilo sa nám však prelomiť ich obranu, boli sme dostatočne trpezliví,“ skonštatoval tréner Interu Walter Mazzarri pre oficiálnu klubovú stránku Milánčanov. „V závere nám trochu dochádzali sily, ale zvládli sme to,“ dodal Mazzarri, pre ktorého zverencov sa domáca ligová súťaž začne v nedeľu 31. augusta súbojom na pôde FC Turín.

Hrdinom ukrajinského Dnipropetrovska v úvodnom súboji proti Splitu sa stal stredopoliar Jevgen Šachov, ktorý dve minúty pred koncom riadneho hracieho času strelil víťazný gól svojho tímu. Hostia viedli od 47. min, keď skóroval Tino-Sven Sušič. O tri minúty neskôr vyrovnal na 1:1 chorvátsky útočník v službách Dnipra Nikola Kalinič, po druhýkrát „odklial“ bránku Hajduku až v závere Šachov.

Vo štvrtok odohrajú zostávajúcich 29 prvých duelov play-off Európskej ligy. Odvetné zápasy sú na programe vo štvrtok 28. augusta.

Súhrn výsledkov stredajších prvých stretnutí play-off futbalovej Európskej ligy 2014/2015:
Dnipro Dnipropetrovsk (Ukr.) – Hajduk Split (Chor.) 2:1 (0:0), hralo sa v Kyjeve

Góly: 50. Kalinič, 88. Šachov – 47. Tino-Sven Sušič, rozhodoval: Kulbakov (Biel.)

FC Stjarnan (Isl.) – Inter Miláno (Tal.) 0:3 (0:1)

Góly: 41. Icardi, 48. Dodo, 89. D´Ambrosio, rozhodoval: Strahonja (Chor.)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Walter Mazzarri