Trnavčania uznali kvalitu súpera v EL, mrzí ich gól do šatne

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Futbalisti Trnavy prehrali v play off Európskej ligy s FC Zürich
Erik Jendrišek z FC Spartak Trnava (v strede) počas prvého zápasu play-off Európskej ligy 2014/2015 medzi FC Spartak Trnava - FC Zürich. Zlaté Moravce, 21. august 2014. Foto: SITA/Martin Havran

BRATISLAVA 22. augusta (WEBNOVINY) – Futbalisti Spartaka Trnava nezvládli podľa predstáv štvrtkové prvé meranie síl proti FC Zürich v play-off Európskej ligy (EL) 2014/2015. „Andeli“ na vypredanom štadióne v Zlatých Moravciach podľahli herne lepšiemu, kombinačnejšiemu, rýchlejšiemu a efektívnejšiemu švajčiarskemu tímu 1:3 a ich šanca prebojovať sa premiérovo do skupinovej fázy EL je už len v rovine teórie.

Spartak gólovo „pochoval“ tuniský útočník hostí Amine Chermiti, ktorý zaznamenal hetrik.

Určite sme si to predstavovali trochu inak. V našom klube prevláda sklamanie, taký je však futbal. Musíme uznať kvality švajčiarskeho súpera, hoci pri troške šťastia mohol byť výsledok pre nás oveľa priaznivejší,“ uviedol po stretnutí kormidelník Spartaka Juraj Jarábek a pokračoval: „Chyba v obranných radoch už v 3. min bola začiatkom neúspechu. Za zlomové momenty považujem gól do šatne na 1:2 tesne pred odchodom na polčasovú prestávku a po zmene strán vyloženú príležitosť Jendrišeka, keď mohol vyrovnať. Onedlho prišiel tretí gólový úder od Chermitiho a ten nás dostal na kolená.“ Trnavský kouč vyzdvihol výkon súpera. „Ich celoplošná a kombinačná hra sa mi veľmi pozdáva. Mužstvo pôsobí veľmi dynamicky, má rýchlu prechodovú fázu a tým hrozia pre protivníka prečíslenia, navyše sú technicky zdatní. Zbrane ešte neskladáme, v odvete to však majú futbalisti Zürichu vo vlastných rukách.

Góly možno označiť za lacné

V drese Spartaka, ktorý nastúpil vo štvrtok bez zraneného Erika Saba i dištancovaného Martina Mikoviča, ale už s novou akvizíciou Erikom Jendrišekom, skóroval ako jediný Ján Vlasko. Dvadsaťštyriročný stredopoliar premenil v 14. min pokutový kop a vyrovnal na 1:1. „Čakal som do poslednej chvíle, čo urobí brankár súpera Da Costa a loptu som mu poslal do opačného rohu,“ komentoval svoj pokus Vlasko, ktorý však dostal v zápase žltú kartu a keďže bola pre neho už celkovo tretia, v budúcotýždňovej odvete 28. augusta na štadióne v St. Gallene nemôže nastúpiť.

Tri lopty zo siete musel vyberať vo štvrtok v Zlatých Moravciach Dobrivoj Rusov, trnavský brankár však zneškodnil pár ďalších vyložených príležitostí 12-násobného švajčiarskeho majstra. „Nastúpili sme proti oveľa kvalitnejšiemu mužstvu, ako boli naši predchádzajúci súperi v Európskej lige Hibernians, Zestafoni a St. Johnstone,“ priznal slovenský reprezentant do 21 rokov Rusov a doplnil: „Mrzí ma najmä druhý gól do šatne. Do druhého polčasu by sa nám išlo inak, ak by bolo 1:1. Inkasované góly možno označiť za lacné.“

Obrazom: Futbalisti Trnavy prehrali v play-off Európskej ligy s FC Zürich

Do odvety nepôjdu v porazeneckej nálade

Futbalisti Trnavy postupom do play-off Európskej ligy v tomto súťažnom ročníku vyrovnali svoje účinkovanie spred troch rokov. V sezóne 2011/2012 pod taktovkou vtedajšieho trénera Pavla Hoftycha skončili pred bránami skupinovej fázy EL, o čo sa postaral ruský tím Lokomotiv Moskva (výsledky: 0:2 /v/, 1:1 /d/).

Po štvrtkovej dvojgólovej domácej prehre s FC Zürich je reálne, že „andeli“ dosnívajú svoj sen opäť tesne pred vrcholom. „Prehra 1:3 je zlý výsledok, to je jasné. Zürich však má kvalitné mužstvo, treba uznať jeho silu. Život ide ďalej, sú aj dôležitejšie veci. Buďme radi za to, čo sme dokázali v Európskej lige, a že sme zdraví,“ poznamenal kapitán trnavského tímu Marek Janečka a za hráčsku kabínu odhodlane dodal: „Do odvety však nepôjdeme v porazeneckej nálade, iba odohrať zápas, to určite nie. Dáme do toho všetky naše sily a schopnosti.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Ján VlaskoJuraj JarábekMarek Janečka
Firmy a inštitúcie FC Spartak Trnava