Tréner Ukrajiny zverejnil nomináciu na zápas proti Slovensku

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
V širšej nominácii Ukrajiny na duel proti SR 28 hráčov
Tréner ukrajinskej futbalovej reprezentácie Michail Fomenko zverejnil širšiu nomináciu 28 hráčov aj na prípravný zápas proti Slovensku Foto: SITA/AP

KYJEV 26. augusta (WEBNOVINY) – Tréner ukrajinskej futbalovej reprezentácie Michail Fomenko zverejnil širšiu nomináciu 28 hráčov na dve septembrové stretnutia – prípravné proti Paraguaju (3. 9.) a duel so Slovenskom, ktorý bude v rámci C-skupiny začínajúcej sa kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2016 do Francúzska. Informuje o tom oficiálna stránka Ukrajinskej futbalovej federácie.

V kádri 65-ročného kormidelníka figuruje jediný legionár – Anatolij Tymoščuk z ruského Zenitu Petrohrad. Najviac reprezentantov je z klubu Šachtar Doneck – sedem, z Dynama Kyjev sa dostal do nominácie poltucet futbalistov, piati sú z mužstva Dnipro Dnipropetrovsk, traja z Metalistu Charkov. Dovedna je vo Fomenkovom kádri „žlto-modrých“ zastúpených deväť klubov.

Spomenutý kvalifikačný duel Ukrajina – Slovensko sa uskutoční v pondelok 8. septembra o 20.45 h v Kyjeve.

Nominácia ukrajinskej futbalovej reprezentácie na prípravný zápas proti Paraguaju (hrá sa 3. 9.) a duel kvalifikácie ME 2016 proti Slovensku (hrá sa 8. 9. o 20.45 h SELČ v Kyjeve):

Brankári: Andrij Pjatov (Šachtar Doneck), Denis Bojko (Dnipro Dnipropetrovsk), Dmytro Bezotosnyj (Černomorec Odesa)

Obrancovia: Viačeslav Ševčuk, Oleksandr Kučer, Jaroslav Rakickij, Ivan Ordec (všetci Šachtar Doneck), Jevgen Chačeridi, Jevgen Makarenko (obaja Dynamo Kyjev), Arťom Fedeckij (Dnipro Dnipropetrovsk)

Záložníci: Oleg Gusev, Andrij Jarmolenko, Denis Garmaš, Roman Bezus (všetci Dynamo Kyjev), Ruslan Rotaň, Jevgen Šachov (obaja Dnipro Dnipropetrovsk), Mykola Morozjuk (Metalurg Doneck), Taras Stepanenko (Šachtar Doneck), Edmar Galovskij, Pavlo Rebenok (obaja Metalist Charkov), Dmytro Chomčenovskij (Zaria Lugansk), Kyrylo Kovaľčuk (Černomorec Odesa), Arťom Gromov (Vorskla Poltava), Anatolij Tymoščuk (Zenit Petrohrad/Rus.);

Útočníci: Roman Zozuľa (Dnipro Dnipropetrovsk), Oleksandr Gladkyj (Šachtar Doneck), Volodymyr Gomeňuk (Metalist Charkov), Pilip Budkivskyj (Zaria Lugansk).

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať