Slovan nestačil na Borisov, ostal pred bránami Ligy majstrov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Slovan bojuje o postup do skupinovej fázy Ligy majstrov
Zľava: Vitali Rodionov z BATE, Nicolas Gorosito a Erik Čikoš zo Slovana a Edgar Olekhnovich z BATE v prvom zápase play-off Ligy majstrov 2014/2015 medzi ŠK Slovan Bratislava (SR) - BATE Borisov (Bielorusko). Bratislava, 20. august 2014. Foto: SITA/Ján Slovák

BORISOV 26. augusta (WEBNOVINY) – Futbalisti Slovana Bratislava prehrali v utorkovom odvetnom stretnutí play-off Ligy majstrov 2014/2015 na pôde bieloruského mužstva BATE Borisov 0:3 (0:1) a nepostúpili do skupinovej fázy najprestížnejšej klubovej súťaže na starom kontinente.

V minulotýždňovom domácom súboji „belasí“ remizovali 1:1. Zverenci trénera Františka Straku pokračujú v pohárovej Európe, čakajú ich zápasy v skupinovej fáze Európskej ligy UEFA 2014/2015. Mená súperov sa Slovan dozvie v piatok počas žrebu vo švajčiarskom Nyone.

Liga majstrov 2014/2015 – play-off – odvetný zápas – utorok:
FC BATE Borisov (Biel.) – ŠK Slovan Bratislava (SR) 3:0 (1:0)

prvý zápas: 1:1, BATE postúpilo do skupinovej fázy LM, Slovan sa predstaví v skupinovej časti EL UEFA

Góly: 41. Gordejčuk, 84. Krivec, 85. Rodionov, ŽK: 43. Olechnovič. 50. Lichatorovič – 47. Soumah, 50. Gorosito, 57. Kolčák, ČK: 79. Soumah (Slovan) po druhej ŽK, rozhodovali: Stark – Pickel, Schiffner (všetci Nem.)

I. polčas

V opatrnej prvej desaťminútovke zaujala len slabá strela Gordejčuka, ktorú Perniš kryl. V 14. min však vyrobila obrana Slovana veľkú chybu. Nechala za svoj chrbát zbehnúť Rodionova a ten mal dostatok času aj priestoru, aby v dobrej pozícii namieril – do ľavej žrde. Odrazenú loptu potom spacifikoval Hudák. O dve minúty neskôr ukázali náznak modernej kombinácie aj hostia, ale obranca Jablonský zakončoval spoza šestnástky nepresne.

O ďalšie tri minúty sa pri rohovej zastávke predviedol Soumah. Po jeho centri sa odrazená lopta dostala ku Grendelovi, no aj jeho zakončenie malo ďaleko k presnosti. V 26. min opäť pohrozil najnebezpečnejší domáci hráč Rodionov.

O minútu neskôr hlavičkoval Fořt, ale málo nebezpečne, a Černik bezpečne kryl. V 41. min sa futbalovejší hráči BATE dočkali. Po akcii Lichtaroviča a Rodionova nebojácne vbehol do šestnástky Slovana Gordejčuk a skúsene preloboval Perniša – 1:0.

II. polčas

Slovan vstúpil do druhého polčasu aktívne a v 53. min mal Gorosito po rohu Grendela dvakrát za sebou na nohe vyrovnanie, ale brankár Černik reflexívne zachránil po jeho strelách z niekoľkých metrov. Potom prišli veľké šance domácich. Krivecov pokus, Filipenkov volej, ale najmä Rodionovova strela z hranice šestnástky, keď lopta pristála na brvne, volali po góle.

V 79. min videl guinejský útočník Slovana Soumah po druhej žltej aj červenú kartu. To bol začiatok konca pre Slovan, lebo útočný vabank hosťom absolútne nevyšiel. Najprv v 84. min Krivec zvýšil na 2:0 pre bieloruského šampióna a o niekoľko sekúnd neskôr zatĺkol klinec do rakvy belasých najlepší hráč zápasu Rodionov – 3:0.

Hlas:

František Straka (tréner Slovana Bratislava): „Nemám svojim hráčom ani veľmi čo vyčítať. Každý z nich robil pre úspech maximum. Ak by sme na začiatku druhého polčasu z veľkej šance vyrovnali na 1:1, asi by sme sa bavili o inom zápase. Škoda tohto výsledku, ale keby nám niekto pred mesiacom povedal, že si zahráme v skupinovej fáze Európskej ligy, asi by sme tomu neverili. Musíme byť vďační aj za tento úspech.“

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie ŠK Slovan Bratislava