Bayern sa dohodol s Realom a dotiahol prestupovú bombu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Xabi Alonso
Xabi Alonso Foto: SITA/AP

MNÍCHOV 29. augusta (WEBNOVINY) – Španielsky futbalový klub Real Madrid v piatok prostredníctvom oficiálneho komuniké na svojom webe oznámil, že prestup defenzívneho stredopoliara Xabiho Alonsa do nemeckého Bayernu Mníchov už je hotovou vecou. Neskôr to potvrdila aj druhá strana.

Bavori zaplatili Realu 10 miliónov eur

Tridsaťdvaročný Xabi Alonso podpísal zmluvu na dva roky, pomôže zaplniť miesto po svojom dlhodobo zranenom krajanovi Javim Martínezovi. Kouč Pep Guardiola momentálne nemôže rátať ani s ďalším Španielom Thiagom Alcantarom, zdravotné problémy má aj Bastian Schweinsteiger.

„Po tom, ako sme v predchádzajúcej sezóne získali ´La Décimu´, teda desiaty triumf v Lige majstrov, som cítil, že klub i ja začíname ďalšiu etapu. Chcel som otvoriť novú kapitolu a obnoviť si motiváciu, aby som bol schopný hrať na hranici mojich možností,“ odôvodnil zmenu pôsobiska rodák z Tolosy.

Kluby nezverejnili detaily transferu. Všeobecne panuje predpoklad, že Bayern zaplatil Realu odstupné približne 10 miliónov eur.

V Bundeslige ešte nehral

Xabi Alonso v stredu oznámil koniec svojej kariéry v španielskej reprezentácii, v ktorej odohral 114 zápasov, strelil 16 gólov a získal s ňou titul majstra sveta (2010) aj Európy (2008 a 2012). Na klubovej úrovni pôsobil Bask aj v San Sebastiáne, Eibare a FC Liverpool, odkiaľ v roku 2009 prestúpil do Realu.

V predchádzajúcej sezóne korunoval svoje pôsobenie v Madride triumfom v Lige majstrov, pričom vo finále proti Atléticu Madrid nemohol nastúpiť pre disciplinárny trest za žlté karty. Vyslúžil si ho v semifinále práve proti Bayernu.

Real počas medzisezónnej pauzy získal do stredu poľa Nemca Toniho Kroosa a Kolumbijčana Jamesa Rodrígueza. Xabi Alonso je druhým zvučným futbalistom, ktorý v lete odišiel zo Štadióna Santiaga Bernabéua po tom, ako Ángel Di María zamieril do Manchestru United.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Angel Di MaríaBastian SchweinsteigerPep GuardiolaXabi Alonso
Firmy a inštitúcie FC Bayern MníchovReal Madrid