Kozák ďakuje hráčom za zlaté tri body, Fomenko cíti krivdu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Slovenskí futbalisti na Ukrajine odštartovali kvalifikáciu na majstrov
Slovenskí reprezentanti oslavujú gól v sieti Ukrajiny počas zápasu kvalifikácie na majstrovstvá Európy. Foto: SITA/AP

KYJEV 9. septembra (WEBNOVINY) – Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák nemohol byť po pondelkovom súboji na Olympijskom štadióne v Kyjeve proti domácej Ukrajine v kvalifikácii o postup na ME 2016 nespokojný. Jeho zverenci favorizovaného súpera zaskočili a domov si odviezli tri body za triumf 1:0.

Obrazom: Slovenskí futbalisti zdolali Ukrajincov

Ukrajinci mali počas väčšej časti súboja územnú prevahu, chceli prinútiť defenzívu tímu SR k chybám. Tie aj prišli, no za obrannou líniou stál spoľahlivý brankár Matúš Kozáčik.

Súper ich dostal pod tlak

„Chcem sa poďakovať hráčom za obetavý výkon, po fyzickej stránke to bolo pre nich náročné stretnutie. Nie každý je v ideálnom fyzickom stave, ale všetci sa obetovali pre kolektív. Aj so šťastím zvládli tento duel. Prvý polčas sme hrali veľmi dobre. V úvode nás chcel súper dostať pod tlak, no dobrou rozumnou hrou sme túto jeho snahu eliminovali. Nasledoval úsek, keď sme prevzali iniciatívu, dali gól a mali náznaky nebezpečných protiútokov. V závere prvého dejstva nás súper opäť pritlačil, mal šance po hlavičkách, ale ustáli sme to. V druhom polčase domáci ešte vystupňovali tempo, my sme sa v defenzívnej činnosti stále snažili. V určitých fázach sme už nemali silu ísť dopredu a byť nebezpeční pred bránkou súpera. Preto sa aj stupňoval tlak Ukrajincov. Hrali sme obetavo, kolektívne, súdržne a aj so šťastím sme zvíťazili. Sú to zlaté tri body,“ prezradil po stretnutí skúsený kouč Kozák.

„Počas duelu som musel spraviť zmeny. Adam Nemec mal zdravotné problémy a ráno pred duelom hrozilo, že nebude hrať. Miňo Stoch a Vladko Weiss nie sú ‚tip-top‘ po fyzickej stránke, takisto aj Ďuro Kucka dlho nehral a podal obdivuhodný výkon. Objektívne povedané, sily nám chýbali a súper nás dostal pod poriadny tlak,“ doplnil svoje vyjadrenie tréner.

Slovákov nepodcenili

Domáci kormidelník Michail Fomenko po neúspešnom súboji poznamenal, že jeho zverenci nemali svoj deň. „Gól sme inkasovali po vážnej chybe v obrane. Aj v ďalšom priebehu sa chlapci nevyhli zaváhaniam v defenzíve, no dokázali to hneď aj napraviť. Taký je život, musíme ísť dopredu a poučiť sa z chýb. Pokiaľ ide o striedania, noví hráči na ploche sa poriadne ‚nedostali‘ do duelu. A práve to sme potrebovali – striedajúceho futbalistu, ktorý niečo zmení. Slovákov sme celkom určite nepodcenili, veď väčšina ich kádra pôsobí v popredných európskych kluboch. Počas prípravy na zápas sme analyzovali ich päť či šesť predchádzajúcich duelov,“ uviedol 66-ročný kouč ukrajinskej reprezentácie.

Podľa Fomenka sa mal zápas skončiť minimálne remízou, kouč Ukrajincov cíti veľkú krivdu z nadstaveného času druhého dejstva, keď domáci brankár Piatov pretlačil loptu až do slovenskej bránky, no gól neplatil pre faul na brankára Kozáčika. „Podľa mňa sme dali čistý gól. Z našej strany nešlo o žiadne porušenie pravidiel, brankára súpera zrazil na zem jeho obranca. Mal to vidieť hlavný rozhodca, jeho asistent aj bránkový arbiter. Ale taký je život,“ dodal.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Adam NemecJán KozákJán Kozák st.Matúš Kozáčik
Firmy a inštitúcie Slovenská futbalová reprezentácia