Súper Slovana v EL prehral v pohári s tímom z piatej ligy

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
YB Bern
Brankára YB Bern Marca Wölfliho z prekonal už v piatej minúte Lambert. Ukázalo sa, že to bol rozhodujúci moment zápasu. Foto: SITA/AP

BUOCHS 20. septembra (WEBNOVINY) – Súper Slovana Bratislava v I-skupine Európskej ligy vo futbale švajčiarsky klub Young Boys Bern šokujúco prehral v sobotňajšom stretnutí šestnásťfinále domáceho pohára na ihrisku piatoligového tímu SC Buochs 0:1 (0:1). O jediný gól regionálneho tímu sa už v 5. minúte postaral Lambert.

Tréner YBB Uli Forte dal v sobotu príležitosť v základnej zostave hráčom, ktorí ju často nedostávajú. V porovnaní so štvrtkovým duelom proti „belasým“ (5:0) nastúpilo v základe až deväť iných futbalistov. Len český obranca Jan Lecjaks a defenzívny štít Leonardo Bertone boli v oboch prípadoch na trávniku od začiatku.

Video: Slovan prehral v Berne 0:5

Young Boys Bern sa najbližšie predstaví v kontinentálnom pohári číslo dva na ihrisku Sparty Praha, Slovan čaká domáci súboj s favoritom I-skupiny SSC Neapol. Oba zápasy sa uskutočnia vo štvrtok 2. októbra s úvodným výkopom o 19.00 h.

Šestnásťfinále Švajčiarskeho pohára – sobota (hralo sa na jeden zápas):
SC Buochs – Young Boys Bern 1:0 (1:0) – do osemfinále postúpil SC Buochs

Gól: 5. C. Lambert

Zostava YBB: Wölfli – S. Sutter, Vilotič, Wüthrich, Lecjaks (80. Afum) – Gajič, Bertone – Sessolo (46. Nuzzolo), Kubo (58. Steffen), Nikci – Hoarau

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie Young Boys Bern