Atlético hostí 'starú dámu', Liverpool čaká 'kat favoritov'

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo môže prepísať historické maximum v počte strelených gólov v Lige majstrov. Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 1. októbra (WEBNOVINY) – V porcii stredajších ôsmich zápasov 2. kola hlavnej fázy futbalovej Ligy majstrov v A, B, C a D-skupine sa predstavia finalisti minulého ročníka. Na obhajcu „ušatej trofeje“ Real Madrid čaká papierovo ľahší súper Ludogorec Razgrad, neúspešný finalista Atlético Madrid v šlágri programu privíta úradujúceho talianskeho šampióna Juventus Turín.

Kanonier „bieleho baletu“ Cristiano Ronaldo môže prepísať historické maximum v počte strelených gólov v tejto súťaži, ktorého držiteľom je bývalý španielsky reprezentant Raúl so 71 zásahmi. Portugalský ostrostrelec zaostáva o tri góly, rovnako ako aj jeho večný rival Lionel Messi z FC Barcelona.

Atlético bude mať šancu na reparát

Nováčik v skupinovej fáze kontinentálneho pohára číslo jeden Ludogorec si na premiéru pred domácimi fanúšikmi nemohol želať atraktívnejšieho a zároveň náročnejšieho súpera. Real je s desiatimi primátmi rekordérom v najprestížnejšej klubovej súťaži „starého kontinentu“ a v ostatných týždňoch má fantastickú formu. Predchádzajúce štyri súťažné duely vyhral a dosiahol v nich impozantné skóre 20:4.

Futbalistom Atlética sa nevydaril vstup do súťaže. Pred dvoma týždňami prehrali na pôde Olympiakosu Pireus 2:3. Šancu na reparát budú mať v stredu proti „starej dáme“ a podľa bilancie z minulého ročníka sú miernymi favoritmi. Zverenci Diega Simeoneho totiž zo šiestich minulosezónnych domácich stretnutí vyhrali päť a len raz remizovali. Celkovo triumfovali v 17 súbojoch v európskych pohároch na Štadióne Vicenteho Calderóna z ostatných 19.

Jedinú prehru utrpeli vo februári 2013 v šestnásťfinále Európskej ligy s Rubinom Kazaň. Juventus si na úvod aktuálneho ročníka pripísal výhru 2:0 nad švédskym tímom Malmö FF, ale v sezóne 2013/2014 dosiahol iba jednu remízu z troch zápasov na ihriskách súperov. Následne však vo vyraďovacej fáze EL vyhral trikrát zo štyroch prípadov.

Skrtel liverpool
Foto: SITA/AP

Na trávniku sa predstaví aj Škrtel

V stredu sa s veľkou pravdepodobnosťou predstaví na trávniku aj jeden slovenský futbalista. Kapitán reprezentácie SR Martin Škrtel po vystrábení sa zo zranenia nohy opäť nastupuje v základnej zostave FC Liverpool. „The Reds“ nastúpia na pôde FC Bazilej, ktorý má povesť kata favoritov. Toto švajčiarske mužstvo doma už získalo skalpy FC Chelsea i Tottenhamu Hotspur a stojí pred treťou anglickou výzvou.

V drese mužstva z Anfieldu by sa po mesačnej pauze zavinenej zranením stehenného svalu mohol objaviť aj kanonier Daniel Sturridge. „Počas uplynulého víkendu ešte nemohol nastúpiť v ligovom stretnutí. Uvidíme, ako na tom bude pred duelom v Bazileji. Som optimista,“ vyhlásil podľa portálu goal.com tréner Liverpoolu Brendan Rodgers.

Program stredajších stretnutí 2. kola skupinovej fázy futbalovej Ligy majstrov (časy sú SELČ):
A-skupina:

Malmö FF (Švéd.) – Olympiakos Pireus (Gréc.), rozhoduje: Karasev (Rus.) /20.45/

Atlético Madrid (Šp.) – Juventus Turín (Tal.), rozhoduje: Brych (Nem.) /20.45/

B-skupina:

FC Bazilej (Švaj.) – FC Liverpool (Angl.), rozhoduje: Eriksson (Švéd.) /20.45/

Ludogorec Razgrad (Bul.) – Real Madrid (Šp.), rozhoduje Thomson (Škót.) /20.45/

C-skupina:

Zenit Petrohrad (Rus.) – AS Monaco (Fr.), rozhoduje: Clattenburg (Angl.) /18.00/

Bayer Leverkusen (Nem.) – Benfica Lisabon (Portug.), rozhoduje: Atkinson (Angl.) /20.45/

D-skupina:

Arsenal Londýn (Angl.) – Galatasaray Istanbul (Tur.), rozhoduje: Rocchi (Tal.) /20.45/

Anderlecht Brusel (Belg.) – Borussia Dortmund (Nem.), rozhoduje: Tagliavento (Tal.) /20.45/

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Brendan RodgersCristiano RonaldoLionel MessiMartin Škrtel