Video: Porto predviedlo v Lige majstrov parádny finiš

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Jackson Martínez
Útočník Jackson Martínez dvoma gólmi vybojoval bod pre FC Porto, v 89. minúte premenil pokutový kop a v nadstavenom čase vyrovnal na 2:2. Foto: SITA/AP

DONECK 1. októbra (WEBNOVINY) – Futbalisti Šachtaru Doneck môžu ľutovať zbabranú koncovku utorkového stretnutia s FC Porto, ktoré sa hralo vo Ľvove. Keď Luiz Adriano zvýšil v 85. min na 2:0, zdalo sa, že nič nebráni zisku troch bodov ukrajinského tímu.

Hostia však predviedli parádny finiš. Striedajúci Kolumbijčan Jackson Martínez najprv v 89. min premenil pokutový kop a vo štvrtej minúte nadstaveného času rozhodol o tom, že hostia si do Porta odnesú bod.

Portugalčania vďaka nemu zostali na čele H-skupiny. „Vďaka za bod, ale chceli sme tri. Ak by sme nezískali žiadny, považoval by som to za veľkú nespravodlivosť. Ešte férovejšie by bolo naše víťazstvo,“ vyhlásil tréner FC Porto Julen Lopetegui.

Porťania mali po väčšinu stretnutia hru pod kontrolou. V streleckých pokusoch celkovo dominovali 21:5, na bránku vystrelili jedenásťkrát.

Napriek tomu stačilo málo, aby po famóznom štarte do súťaže (domáci triumf nad Borisovom 6:0) tentoraz vôbec nebodovali. „Moje góly sú tímovým produktom, ale som rád, že prišli. Štatistiky ukazujú, že sme viac kontrolovali loptu ako súper, ale občas sme ju aj zbytočne strácali,“ cituje UEFA dvojgólového strelca FC Porto Jacksona Martíneza, ktorý raz skóroval aj doma proti Borisovu.

„Jackson nebol pred zápasom úplne zdravotne v poriadku, preto sme sa rozhodli vyčkať do druhého polčasu, kým ho postavíme,“ vysvetlil španielsky tréner Porta Lopetegui, ktorého hráči v tejto sezóne ešte neprehrali.

Video: Najkrajšie momenty zápasu

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Julen Lopetegui