Bielorusom sa pred zápasom so Slovenskom zranili dvaja hráči

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Bielorusko
Foto: SITA/AP

MINSK 4. októbra (WEBNOVINY) – Tréner bieloruskej futbalovej reprezentácie Georgij Kondratiev musel urobiť zmenu v nominácii na blížiace sa stretnutia kvalifikácie o postup na ME 2016 do Francúzska proti Ukrajine (štvrtok 9. októbra) a Slovensku (nedeľa 12. októbra).

Pre zranenia vypadli z kádra hráči Dinama Minsk Alexander Gutor a Sergej Politevič. Namiesto brankára Gutora povolali do mužstva Andreja Klimoviča z Gomeľa, vzhľadom na počet obrancov za Politeviča nepribudol žiaden hráč.

Duely s Ukrajinou i Slovenskom sa uskutočnia v Borisove s úvodnými výkopmi o 20.45 h SELČ. V 25-člennom kádri figuruje až sedem hráčov úradujúceho ligového šampióna BATE Borisov. Gro kádra tvoria aj futbalisti účinkujúci v Rusku. Dvoma hráčmi pôsobiacimi na klubovej úrovni v západnej Európe sú stredopoliar Renan Bressan z portugalského klubu Rio Ave a ďalší záložník Sergej Krivec, ktorý nedávno prestúpil z BATE Borisov do francúzskeho klubu FC Metz.

Bielorusi sú v tabuľke C-skupiny po úvodnom kole na treťom mieste, keď nečakane len remizovali v Luxembursku 1:1. Slovákom patrí druhá priečka s trojbodovým ziskom za víťazstvo na Ukrajine (1:0). Informácie zverejnil web Bieloruskej futbalovej federácie.

Aktualizovaná nominácia bieloruskej futbalovej reprezentácie na stretnutia proti Ukrajine (hrá sa vo štvrtok 9. októbra o 20.45 h SELČ v Borisove) a proti Slovensku (v nedeľu 12. októbra o 20.45 h SELČ v Borisove) v kvalifikácii o postup na ME 2016 do Francúzska:

Brankári: Jurij Ževnov (Torpedo Moskva/Rus.), Sergej Černik (BATE Borisov), Andrej Klimovič (Gomeľ)

Obrancovia: Igor Šitov (Mordovia Saransk/Rus.), Sergej Matvejčik (Šachťor Soligorsk), Alexandr Martynovič (FK Krasnodar/Rus.), Dmitrij Verchovcov (FK Ufa/Rus.), Jegor Filipenko, Denis Poľakov (obaja BATE Borisov), Maxim Bordačev (FK Rostov/Rus.)

Stredopoliari: Timofej Kalačev (FK Rostov/Rus.), Sergej Balanovič (Amkar Perm/Rus.), Sergej Kisľak (Rubin Kazaň/Rus.), Stanislav Dragun (Krídla Sovietov Samara/Rus.), Michail Sivakov (Černomorec Odesa/Ukr.), Edgar Olechnovič, Iľja Aleksievič, Michail Gordejčuk (všetci BATE Borisov), Igor Stasevič (Dinamo Minsk), Sergej Krivec (FC Metz/Fr.), Renan Bressan (Rio Ave/Portug.)

Útočníci: Vitalij Rodionov (BATE Borisov), Sergej Kornilenko (Krídla Sovietov Samara/Rus.), Nikolaj Januš (Šachťor Soligorsk), Pavel Savickij (Neman Grodno)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Bieloruská futbalová reprezentácia