Video: Wenger stratil nervy, počas zápasu sotil do Mourinha

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Mourinho
Staronový tréner FC Chelsea Jose Mourinho počas úvodného zápasu nového ročníka anglickej ligy. Foto: SITA/AP

LONDÝN 6. októbra (WEBNOVINY) – Tréner futbalistov Arsenalu Londýn Arséne Wenger nezvládol situáciu v prvom polčase nedeľňajšieho šlágra Premier League s Chelsea a po tvrdom faule na Alexisa Sáncheza vošiel do technickej zóny realizačného tímu súpera a sotil do kormidelníka mužstva zo Stamford Bridge Josého Mourinha.

Obaja tréneri nie sú práve priateľmi, Wenger soka ešte nedokázal zdolať v najvyššej anglickej súťaži ani v jednom z dvanástich zápasov. Inak tomu nebolo ani v nedeľu, Chelsea vyhrala 2:0.

Francúzovi nečakane povolili nervy a udrel Portugalca. Mourinho ostal útokom trocha zaskočený, ale po chvíli zareagoval. Situáciu napokon musel riešiť až štvrtý rozhodca. Medzičasom mali slovnú výmenu názorov obaja asistenti Rui Faria z Chelsea a Steve Bould z Arsenalu. Medzi oboma hlavnými trénermi sa už viackrát zaiskrilo, boli to len slovné výmeny názorov.

Video: Wenger sotil do Mourinha

https://www.youtube.com/watch?v=9tRnYzonUJs

V nedeľu však prvýkrát došlo aj k fyzickému kontaktu. Wenger po zápas opísal strk len ako malý. „Nebolo to nič vážne. Skôr by som prešiel od A k B, čo je Sánchez. Išli tvrdo po ňom a škaredo ho zranili,“ tvrdil po zápase Wenger. Francúza pravdepodobne čaká disciplinárne konanie a je pripravený aj na kritiku zo strany médií. „Som presvedčený, že mi budete dávať počas nasledujúcich troch týždňov lekcie z morálky. Ja ich môžem akceptovať,“ odkázal Wenger médiám.

Mourinho chcel na incident čo najskôr zabudnúť. „Atmosféra bola horúca, lebo to bol veľký zápas medzi dvoma rivalmi a navyše pre oboch dôležitý. Podobné súboje sú vždy emotívne. Musím byť férový, vo futbale som urobil množstvo zlých vecí. Ale nie v tejto chvíli. Tentoraz som bol len vo svojej technickej zóne a nemal som žiaden problém. Zápas sa však skončil a rovnako aj táto story,“ uviedol Mourinho.

Výsledok:
FC Chelsea – Arsenal FC 2:0 (1:0)

Góly: 27. Hazard (z pok. kopu), 78. Diego Costa

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Arséne WengerDiego CostaJosé Mourinho