Del Bosque varuje pred Slovákmi, Ramos v Žiline nenastúpi

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Vicente Del Bosque
Tréner španielskej futbalovej reprezentácie Vicente Del Bosque. Foto: SITA/AP

MADRID 6. októbra (WEBNOVINY) – Španielska futbalová reprezentácia začne prípravu na štvrtkový žilinský súboj kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2016 proti Slovensku v pondelok večer.

Tréner Vicente del Bosque privíta svojich zverencov vo futbalovom centre Ciudad del Fútbol na predmestí Madridu v Las Rozas, prvý tréning je na programe v pondelok večer o 19.00 h.

V sídle Španielskej kráľovskej futbalovej federácie je k dispozícii päť futbalových ihrísk, krytá hala a všetko potrebné zázemie. Španielski reprezentanti absolvujú v Las Rozas aj utorkový tréning, ktorý sa uskutoční opäť o 19.00 h.

V stredu predpoludním sa presunú do Žiliny, z Madridu odlietajú o deviatej ráno. Po prílete by mali absolvovať v mieste duelu prípravnú jednotku v čase štvrtkového súboja od 20.45 h.

Tréner Španielska nepodceňuje ani Luxembursko

Španieli po stretnutí pod Dubňom ostávajú na Slovensku a v piatok odcestujú do Luxemburska, kde ich čaká v nedeľu ďalší kvalifikačný duel. Domov sa vrátia v pondelok nadránom.

„Čakajú nás dva zápasy, ktoré nebudú ľahké. Dnes nie je nikoho jednoduché zdolať. Luxembursko nie je mužstvom ako v minulosti, posunulo sa na vyššiu úroveň. Slovensko je jedným z najvážnejších kandidátov na kvalifikovanie sa na európsky šampionát,“ povedal pred nadchádzajúcimi súbojmi tréner Španielska Vicente del Bosque.

V 23-člennej nominácii „La Furia roja“ sa nachádza aj niekoľko hráčov z predchádzajúcej zlatej éry, kouč povolal do národného tímu dlhoročnú oporu medzi tromi žrďami Ikera Casillasa z Realu Madrid, ktorý bude zrejme súperiť o post jednotky s Davidom de Geom z Manchestru United.

Pozvánku dostali aj obranca „bieleho baletu“ Sergio Ramos, zadák FC Barcelona Gerard Piqué či trojica jeho spoluhráčov Andrés Iniesta, Sergio Busquets, Pedro Rodríguez. Vo výbere sa nachádza aj duo skúsených záložníkov pôsobiacich v Anglicku Cesc Fábregas (FC Chelsea) a David Silva (Manchester City).

Ramos však nezasiahne do štvrtkového žilinského súboja. Obranca Realu Madrid si poranil lýtkový sval v nedeľňajšom dueli 7. kola Primera División proti Athleticu Bilbao (5:0). O neúčasti 28-ročného zadáka informuje web Kráľovskej španielskej futbalovej federácie s dôvetkom, že tréner „La Furia roja“ Vicente del Bosque povolal na jeho miesto Marca Bartru z FC Barcelona.

Útočným ‚esom‘ bude Diego Costa

Po fiasku na letných majstrovstvách sveta v Brazílii prechádza káder úradujúcich kontinentálnych šampiónov výraznou obmenou. Starší hráči na čele so Xavim Hernándezom a Xabim Alonsom ukončili reprezentačnú kariéru, vo výbere sa preto objavujú mená ako Ander Iturraspe, Juan Bernat, Paco Alcácer či Rodrigo Moreno.

O ofenzívu Španielov by sa mal pod Dubňom v prvom rade starať naturalizovaný Brazílčan Diego Costa, ktorý má po prestupe z Atlética Madrid do FC Chelsea v úvode tohto ročníka fantastickú formu. D. Costa dal v siedmich ligových dueloch za „The Blues“ už deväť gólov. Kouč Chelsea José Mourinho vyslovil pochybnosti o vyhovujúcom fyzickom stave hráča.

„Je v poriadku a hrá vo všetkých zápasoch. Ak by sme mali pocit, že Diego Costa nie je vo vyhovujúcom zdravotnom stave, nevystavovali by sme ho záťaži. Hráčovi sa kedykoľvek môže niečo stať v zápase či počas tréningového procesu, nikdy sme však voči nikomu nepostupovali nátlakovo. Futbalisti vždy prichádzajú na základe vlastného zvolenia a súhlasu lekárov,“ upozornil Del Bosque. Informácie zverejnil sefutbol.com.

Aktualizovaná nominácia španielskej futbalovej reprezentácie na stretnutia proti Slovensku a Luxembursku:

Brankári: Kiko Casilla (Espanyol Barcelona), Iker Casillas (Real Madrid), David de Gea (Manchester United/Angl.)

Obrancovia: Raúl Albiol (SSC Neapol/Tal.), César Azpilicueta (FC Chelsea/Angl.), Gerard Piqué, Jordi Alba, Marc Bartra (všetci FC Barcelona), Dani Carvajal (obaja Real Madrid), Juanfran (Atlético Madrid)

Stredopoliari: Santi Cazorla (Arsenal Londýn/Angl.), Cesc Fábregas (FC Chelsea/Angl.), Andrés Iniesta, Sergio Busquets (obaja FC Barcelona), Ander Iturraspe (Athletic Bilbao), Koke, Raúl García (obaja Atlético Madrid), David Silva (Manchester City/Angl.), Juan Bernat (FC Bayern Mníchov/Nem.)

Útočníci: Diego Costa (FC Chelsea/Angl.), Paco Alcácer, Rodrigo Moreno (obaja FC Valencia), Pedro Rodríguez (FC Barcelona)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Andrés IniestaCesc FábregasDavid SilvaDiego CostaGerard PiquéIker CasillasJosé MourinhoPedro RodríguezSergio BusquetsSergio RamosVicente del Bosque
Firmy a inštitúcie Slovenská futbalová reprezentáciaŠpanielska futbalová reprezentácia