V Slovane veria, že Strakovho nástupcu nájdu do konca týždňa

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
ŠK Slovan Bratislava
Futbalisti Slovana Bratislava odohrajú vo štvrtok 18. septembra prvý zápas Európskej ligy na pôde Young Boys Bern. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 8. októbra (WEBNOVINY) – Meno nástupcu Františka Straku na lavičke futbalistov Slovana Bratislava stále nie je oficiálne známe.

Vlastník klubu odcestoval do zahraničia

Vlastník klubu Ivan Kmotrík sa mal v pondelok stretnúť s Dušanom Tittelom a začleniť ho do štruktúr organizácie, ale nestalo sa tak.„Majiteľ odcestoval do zahraničia,“ uviedol v utorňajšom vydaní denníka Šport generálny riaditeľ „belasých“ Petr Kašpar.

Pondelkový tréning tímu viedli asistenti Jozef Kontír a Peter Boďo. „Verím, že do konca tohto týždňa vyriešime trénerskú otázku,“ poznamenal Kašpar. Podľa Športu v hre okrem Tittela môže byť aj Marián Zeman. Kašpar: „Na to odpovedať nebudem.“

Český kouč Straka viedol slovanistov od júna tohto roka a vybojoval s nimi postup do skupinovej fázy Európskej ligy 2014/2015. V septembri však nedokázal zastaviť čoraz hlbšiu krízu svojho mužstva. Bratislavčania aktuálne nevyhrali sedem súťažných duelov po sebe a počas tejto negatívnej série majú skóre 1:18.

Kociana nekontaktovali, zostane zrejme v Poľsku

Už teraz je jasné, že nástupcom Straku sa nestane Ján Kocian. Takáto teoretická eventualita pripadala do úvahy po tom, čo 56-ročný rodák zo Zlatých Moraviec skončil vo funkcii tréner poľského tímu Ruch Chorzów. „Neoslovili ma, s nikým zo Slovana som nehovoril,“ povedal pre SME niekdajší tréner slovenskej reprezentácie.

Kocian napriek rozbehnutej sezóne podľa všetkého zostane v najvyššej poľskej súťaži. „Prebiehajú nejaké zoznamovacie rozhovory. Za rok, ktorý som strávil v Poľsku, som si tu spravil veľmi dobré meno,“ dodal skúsený tréner. Kocian sa stal trénerom Ruchu v septembri 2013 po zahanbujúcej prehre 0:6 s Jagielloniou Bialystok. Začal sériou ôsmich zápasov bez prehry a v minulej sezóne s mužstvom dokonca prekvapujúco skončil v ligovej súťaži na bronzovej priečke.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Ivan KmotríkJán Kocian
Firmy a inštitúcie ŠK Slovan Bratislava