Jánovi Kozákovi robia vrásky zranenia, odmieta rolu favorita

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Ján Kozák
Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák počas tréningu pred prípravným stretnutím s Maltou a úvodným zápasom kvalifikácie ME 2016 proti Ukrajine. Senec, 31. august 2014. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

MINSK 11. októbra (WEBNOVINY) – Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák má pred nedeľňajším zápasom C-skupiny kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2016 do Francúzska v Bielorusku predstavu o zostave.

Pred súbojom v Borisove robia kormidelníkovi národného tímu SR vrásky na čele zranenia. „Traja nemenovaní hráči majú zdravotné problémy. Čas do zápasu je krátky, ale verím, že sa ich podarí dať do poriadku. Sám som zvedavý, akú prácu odvedú lekári. Verím, že tak dobrú ako pred súbojom so Španielmi,“ nádejá sa Ján Kozák, ktorý vzhľadom na dostatok hráčov v kádri neuvažoval nad povolaním novej tváre do mužstva.

Slováci v pozícii favorita

Slovenskú futbalovú verejnosť potešilo štvrtkové víťazstvo nad Španielskom, realizačný tím však už myslí na ďalší duel. V piatok predpoludním absolvovala časť mužstva regeneračný a časť riadny tréning v Žiline. Popoludní sa z Piešťan presunula výprava do Minska. „Víťazstvo nás potešilo, treba si ho vychutnať. O tri dni nás však čaká opäť náročné kvalifikačné stretnutie. Čas je krátky, ale verím, že sa dobre pripravíme,“ tvrdí reprezentačný kouč.

Slováci nastúpia v Minsku po posledných kvalifikačných výsledkoch v pozícii favorita. Kormidelník SR nemá rád pasovanie do tejto úlohy. „Futbal sa vyrovnáva, máloktoré mužstvo a ešte na súperovom ihrisku sa môže považovať za favorita. Nerád hovorím dopredu, s čím budem spokojný. Zajace sa počítajú až po hone. Bude veľa záležať na tom, ako sa hráči na zápas pripravia, a aký podajú výkon,“ tvrdí Kozák.

Obrazom: Slováci senzačne vyhrali v zápase roka nad Španielmi

Kozáka prekvapil výsledok Bielorusov

Rodák z Matejoviec nad Hornádom už videl zostrih štvrtkového súboja Bielorusov s Ukrajincami, ktorý domáci prehrali po dvoch inkasovaných góloch v závere 0:2.

Zostal som prekvapený z výsledku. Bielorusi boli lepším mužstvom, vypracovali si viac príležitostí. Dostali však vlastný gól a potom hrali vabank a inkasovali aj druhýkrát. Výsledok je preto skresľujúci,“ doplnil Ján Kozák.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ján KozákJán Kozák st.
Firmy a inštitúcie Slovenská futbalová reprezentácia