Video: Liga majstrov bola v znamení rekordov, padlo 40 gólov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Zápas medzi AS Rím a Bayern Mníchov
Rímsky brankár Morgan De Sanctis zlyhal pri obrane bránky počas zápasu skupiny E Ligy majstrov v zápase medzi AS Rím a Bayern Mníchov. Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 22. októbra (WEBNOVINY) – Až štyridsať gólov padlo v ôsmich utorkových stretnutiach futbalovej Ligy majstrov, čo je druhý najvyšší počet počas jedného hracieho dňa súťaže. Viac sa strelci činili len 1. októbra 1997, keď dosiahli 44 presných zásahov. Vtedy však bolo na programe až dvanásť zápasov, medzi nimi aj neúspešný duel 1. FC Košice na pôde Feyenoordu Rotterdam (2:0).

O zápisy do rekordných análov sa usiloval predovšetkým kanonier Šachtaru Doneck Luiz Adriano. Ako druhý v histórii po Lionelovi Messim sa tešil v jednom stretnutí Ligy majstrov z piatich gólov. Adriano bude dlhé týždne strašiakom futbalistov bieloruského Bate Borisov.

Messi strelil päť gólov 7. marca 2012 proti Bayeru Leverkusen. Adriano dosiahol štyri góly v prvom polčase v rozpätí 17 minút, čo je nový rekord súťaže. Šachtar vyhral na bieloruskej pôde vysoko 7:0, už v prvom polčase sa radoval zo šiestich gólov, čo je tiež historické maximum.

BATE Borisov (Biel.) – Šachtar Doneck (Ukr.) 0:7 (0:6)

Pred polčasom padlo 21 gólov

Najviac gólov padlo v utorok v noci v Ríme, kde v šlágri dňa miestne AS prehralo s Bayernom nečakane vysoko 1:7. Podobný výsledok dosiahli Rimania v sezóne 2006/2007, keď v osemfinále Ligy majstrov prehrali na Old Trafforde s Manchestrom United. Oba duely si pamätá Francesco Totti.

Bayern a Šachtar sa v utorok vyrovnali francúzskym klubom Olympique Lyon a Olympique Marseille, ktoré dokázali streliť u súperov v jednom zápase Ligy majstrov po sedem gólov. Marseille vyhralo v roku 2010 v Žiline 7:0. Lyon zasa zdolal Dinamo Záhreb v roku 2011 na jeho pôde 7:1.

AS Rím (Tal.) – Bayern Mníchov (Nem.) 1:7 (0:5)

Bayern dosiahol najvyššie víťazstvo v klubovej histórii na pôde súpera v európskych pohároch. Thomas Müller sa 23. gólom v Lige majstrov vyrovnal v klubovom rebríčku Mariovi Gomezovi. Arjen Robben má po súboji s AS na svojom konte v prestížnej súťaži už 24 presných zásahov a v holandskom renkingu predstihol Robina van Persieho.

V utorok padlo až 21 gólov pred polčasovou prestávkou, čo je nový rekord Ligy majstrov. Bayern dokázal dať v prvej štyridsaťpäťminútovke päť gólov už druhýkrát, prvýkrát to zvládol 7. novembra 2012 proti OSC Lille.

Paradoxne, trénerom Lille bol vtedy súčasný kouč Rimanov Rudi Garcia. Prvým mužstvom s piatimi zásahmi v prvej časti hry bolo AS Monaco v novembri 2003 proti La Coruni. Rekord po utorku patrí Šachtaru.

Najviac domácich výhier má Real

Až osemkrát sa presadili kanonieri z pokutového kopu, čo sa tiež doteraz nestalo počas jedného hracieho dňa prestížnej súťaže. Doteraz bolo maximom šesť úspešných penált 13. septembra 2000 a 29. septembra 2010. Terajší rekord mohol byť aj vyšší, ale Agim Ibraimi z Mariboru trafil z bieleho bodu len do konštrukcie bránky Petra Čecha.

Sedemgólovú šou videli diváci aj v Gelsenkirchene, kde Schalke zdolalo Sporting Lisabon vďaka gólu Choupa-Motinga z pokutového kopu v nadstavenom čase 4:3.

Schalke 04 Gelsenkirchen (Nem.) – Sporting Lisabon (Portug.) 4:3 (1:1)

Barcelona zdolala Ajax Amsterdam 3:1, čo bolo jej 67. domáce víťazstvo v Lige majstrov. V historickej bilancii sa posunula na druhé miesto pred Manchester United. Viac domácich výhier má na svojom konte len Real Madrid (75). Lionel Messi sa tešil v utorok zo 69. gólu v Lige majstrov.

FC Barcelona (Šp.) – Ajax Amsterdam (Hol.) 3:1 (2:0)

Chelsea sa tešila zo svojho najvyššieho víťazstva v prestížnej európskej súťaži, keď zdolala Maribor 6:0. Blues doteraz vyhrali 6:1 nad Nordsjaellandom a 5:0 nad Genkom a Galatasarayom. Chelsea skórovala aspoň raz už v 21 domácich zápasoch v pohárovej Európe v rade. Naposledy sa nepresadila v apríli 2011 proti Manchestru United.

FC Chelsea (Angl.) – NK Maribor (Slovin.) 6:0 (3:0)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Arjen RobbenFrancesco TottiLionel MessiThomas Müller