YB Bern je rozbehnutý, Neapol sa ho pokúsi zastaviť

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
ŠK Slovan Bratislava - SSC Neapol
Futbalista SSC Neapol Kalidou Koulibaly sleduje súboj svojho spoluhráča Christiana Maggia s Františkom Kubíkom zo Slovana Bratislava počas zápasu skupinovej fázy 2. kola I. skupiny Európskej ligy. Bratislava, 2. október 2014. Foto: SITA/Ján Slovák

BERN 23. októbra (WEBNOVINY) – Šlágrom 3. kola v I-skupine futbalovej Európskej ligy bude súboj medzi Young Boys Bern a SSC Neapol. Zápas „íčka“, v ktorom účinkuje aj úradujúci slovenský šampión Slovan Bratislava, sa začne vo štvrtok 23. októbra o 19.00 h.

Na prvý pohľad úloha mierneho favorita patrí hosťujúcemu tímu, hoci štatistiky hovoria niečo iné. Švajčiarske mužstvo sa totiž môže pochváliť vynikajúcou bilanciou.

YB Bern vyhral predchádzajúcich päť domácich stretnutí v európskych pohároch a strelil v nich 15 gólov, zatiaľ čo „partenopei“ zvíťazili len v dvoch z ostatných ôsmich duelov na ihriskách súperov v rámci pohárovej Európy (bilancia 2-1-5, skóre: 6:12). Young Boys naposledy ťahali doma za kratší koniec v skupinovej fáze EL 2012/2013, keď prehrali s FC Liverpool 3:5.

Neapolčanom sa darí viac

V tejto sezóne sa však viac darí Neapolčanom, ktorí sú so šiestimi bodmi na čele poradia. Bern má na konte tri body za domácu demoláciu Slovana Bratislava (5:0), následne prehral v Prahe so Spartou 1:3. Neapol tiež zdolal „belasých“ (2:0), ale získal aj skalp českého šampióna, ktorého na Štadióne San Paolo porazil 3:1.

„Čaká nás netradičný zápas, keďže hrať sa bude na umelej tráve. Radi by sme pokračovali v európskom pohári v úspešných výsledkoch,“ vyhlásil slovenský stredopoliar SSC Marek Hamšík pre svoju oficiálnu internetovú stránku.

Tím Neapolu má silný potenciál

Zverenci Rafaela Beníteza v ligovej generálke na štvrtkové meranie síl remizovali na San Sire s hráčmi Interu Miláno 2:2, hoci dvakrát viedli. Ligový súboj nevyšiel podľa predstáv ani švajčiarskemu klubu, v najvyššej domácej súťaži poľahol Bazileju 0:1.

„Neapol je silný tím s obrovským potenciálom. Videl som jeho zápas s Interom naživo a zaujala ma najmä jeho ofenzíva. Higuaín, Callejón, Mertens, to sú všetko vynikajúci hráči. Navyše, Neapol má výnimočného trénera. Rafael Benítez bol úspešný vo všetkých kluboch, ktoré doteraz viedol,“ vyhlásil kouč YB Bern Uli Forte.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Marek HamšíkRafael Benítez
Firmy a inštitúcie SSC NeapolYoung Boys Bern