Video: Duel Sparty a Slovana prerušili, lietali aj dymovnice

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
ŠK Slovan Bratislava - AC Sparta Praha
Výtržnosti fanúšikov počas zápasu Európskej ligy medzi Slovanom Bratislava a Spartou Praha, pre ktoré musel hlavný rozhodca Martin Strömbergsson v 42. minúte zápas prerušiť. Niekoľko chuligánov z tábora hostí prelomilo ochrannú bariéru a agresívne sa vrútilo do sektora s priaznivcami domáceho klubu. Vzduchom lietali vytrhnuté sedačky, dymovnice i delobuchy. Po pár minútach vbehli medzi nespratníkov ťažkoodenci. Bratislava, 23. októbra 2014. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 23. októbra (WEBNOVINY) – Pre výtržnosti fanúšikov Sparty Praha hlavný rozhodca Martin Strömbegsson zo Švédska v 42. minúte prerušil štvrtkový duel v I-skupine Európskej ligy 2014/2015 na Pasienkoch medzi domácim Slovanom Bratislava a úradujúcim českým šampiónom.

Niekoľko chuligánov z tábora hostí prelomilo ochrannú bariéru a agresívne sa vyrútilo do sektora s priaznivcami domáceho klubu. Vzduchom lietali vytrhnuté sedačky, dymovnice i delobuchy. Po pár minútach vbehli medzi nespratníkov ťažkoodenci a nastolili poriadok.

Polícia sa zatiaľ nevyjadrila k počtu zranených či zadržaných. Ťažkoodenci boli od začiatku súboja pripravení v okolí štadióna a na zásah potrebovali podľa slovenských zákonov súhlas usporiadateľa, ktorý ich mohol oň požiadať, ak nezvláda upokojiť situáciu s vlastnými bezpečnostnými zložkami.

Obrazom: Slovan prehral so Spartou 0:3, zápas poznačili výtržnosti

Počas výtržností fanúšikov sa nikto nezranil. Ako pre agentúru SITA povedal hovorca záchranárov Andrej Hirjak, na štadióne je rýchla zdravotná pomoc aj ambulancia, zasahovať však nemuseli a do nemocnice nikoho neprevážali.

O tom, že zápas bude pokračovať, rozhodol delegát Európskej futbalovej únie (UEFA), fanúšikom sa prihovorili aj obaja kapitáni Igora Žofčák a Davida Lafata, Sparta nakoniec vyhrala 3:0. V hľadisku i okolí štadióna za tribúnami bolo počas dohrávaného času viacero konfliktov. Usporiadatelia ich za asistencie polície vyriešili.

Video: Výtržnosti fanúšikov na Pasienkoch
ŠK Slovan Bratislava - AC Sparta Praha
Foto: SITA/Jozef Jakubčo

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie ŠK Slovan BratislavaSparta Praha