Sparťania urobili na Slovane peklo, futbalisti mali strach

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
ŠK Slovan Bratislava - AC Sparta Praha
Výtržnosti fanúšikov počas zápasu Európskej ligy medzi Slovanom Bratislava a Spartou Praha, pre ktoré musel hlavný rozhodca Martin Strömbergsson v 42. minúte zápas prerušiť. Niekoľko chuligánov z tábora hostí prelomilo ochrannú bariéru a agresívne sa vrútilo do sektora s priaznivcami domáceho klubu. Vzduchom lietali vytrhnuté sedačky, dymovnice i delobuchy. Po pár minútach vbehli medzi nespratníkov ťažkoodenci. Bratislava, 23. októbra 2014. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 24. októbra (WEBNOVINY) – Úradujúci slovenský majster má po troch zápasoch v skupinovej fáze EL UEFA v kolónke bodov aj strelených gólov nulu. „Belasí“ nestačili vo štvrtkovom stretnutí I-skupiny na pražskú Spartu, ktorej podľahli 0:3. Góly úradujúceho českého majstra dosiahli David Lafata, legionár z Pobrežia Slonoviny Tiémoko Konaté a Ladislav Krejčí.

„Ukázalo sa, že Sparta je vo forme, jej hráči sú v psychickej pohode. Dúfali sme, že zlomíme našu nepriaznivú sériu. Bohužiaľ, vezie sa to s nami. Potrebujeme jeden víťazný zápas, ktorým sa to otočí. V prvom polčase to ešte bolo vyrovnané. Máme veľký problém, keď dostaneme prvý gól. Je to hneď vidieť na organizácii našej hry a neostane len pri jednom inkasovanom góle. Dostávame ich viac, tri-štyri-päť…,“ vyhlásil po stretnutí ľavý stredopoliar domácich Tomáš Jablonský.

Obrazom: Slovan prehral so Spartou 0:3, zápas poznačili výtržnosti

Niektorí hráči mali v hľadisku rodiny

Okrem hladkého víťazstva mužstva z Letnej sa po zápase najviac spomínali výtržnosti hosťujúcich fanúšikov, ktoré krátko pred koncom prvého polčasu spôsobili takmer 40-minútové prerušenie duelu. Priaznivci hostí totiž prelomili bezpečnostnú bariéru a agresívne sa vyrútili do sektoru pre domácich fanúšikov, v ktorého blízkosti sú aj striedačky oboch mužstiev.

„Priznám sa, že som mal strach. Niektorí spoluhráči mali dokonca v hľadisku rodiny, preto nie je prekvapujúce, že sme sa báli. Prerušenie nebolo nič príjemné, ale zdá sa, že súperovi to pomohlo a nám uškodilo,“ poznamenal kapitán Slovana Igor Žofčák.

Video: Gólový zostrih zápasu

V podobnom duchu sa o čiernej škvrne vo ‚federálnom‘ derby vyjadril aj hosťujúci útočník a tiež kapitán David Lafata: „Bohužiaľ, už sa nám niečo podobné raz stalo, keď sme hrali v Ostrave. Moment, aký sme zažili na konci prvého polčasu, kazí dojem z celého duelu. Vyhrali sme síce 3:0, ale keď vidíte, čo sa deje na tribúne, necítite sa dobre. Samozrejme, sme spokojní s výsledkom.“

Obranca pražského mužstva Pavel Kadeřábek si dokonca myslel, že zápas predčasne ukončia. „Prvý polčas by som nerád komentoval. Počas tej nevynútenej prestávky mi úplne ‚vypadli nohy‘ a ak mám povedať pravdu, vôbec sa mi nechcelo vrátiť na ihrisko. Myslím si, že som nebol sám. Osobne som si myslel, že zápas ukončia. V druhom polčase, keď sa diváci upokojili, sme zaslúžene strelili tri góly a vyhrali,“ zhodnotil po stretnutí pravý bek Sparty, ktorý sa už udomácnil aj v českom národnom mužstve.

Video: Výtržnosti fanúšikov na Pasienkoch

Lavička sa na TB sa venoval aj samotnému zápasu. „Myslím si, že Slovan ukázal svoju kvalitu i húževnatosť. Najmä v prvom polčase nám nedovolil hrať náš typický futbal. Možno aj vinou terénu to bolo nie také, ako sme chceli. V druhom dejstve sme sa zlepšili a potvrdili sme kvalitu tromi gólmi. My sme sa snažili počas tej neplánovanej prestávky udržať hráčov v koncentrácii, lebo nebolo isté, či sa zápas dohrá. Nebolo to jednoduché pre hráčov. Mám však radosť, že po prestávke sa naša hra zdvihla,“ zhodnotil kormidelník úradujúceho českého šampióna.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe David Lafata
Firmy a inštitúcie ŠK Slovan BratislavaSparta Praha